Vlada RH darovala Rugvici zemljište za poduzetničku zonu

S ciljem gradnje poduzetničke zone, Vlada RH darovala je Općini Rugvica zemljište površine 348.600 četvornih metara. Ugovor o darovanju potpisali su danas ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i načelnik Rugvice Mato Čičak. Darovano zemljište, tržišne vrijednosti preko 97 milijuna kuna, dio je Radne zone "Rugvica-sjever", ukupne površine 996.000 četvornih metara.

- Ova zona dio je mozaika koji mora dati doprinos gospodarskome rastu. Prema informacijama načelnika Općine već postoje investitori koji su iskazali interes za ulaganje u ovoj zoni - rekao je ministar Horvat, dodavši da vjeruje da će zona kroz pet godina, koliko je definirano ugovorom, biti kompletno komunalno opremljena.

Načelnik Rugvice Mato Čičak rekao je da će zona "Rugvica-sjever", uz već pet postojećih, "promijeniti ovu općinu".

- U našu općinu su i dosad dolazili investitori koji su stvorili kvalitetnu poduzetničku klimu. Rugvica je jedna od najpoželjnijih lokacija za ulaganje u poduzetništvo - ustvrdio je Čičak, rekavši da za ulaganja u ovu poduzetničku zonu, gdje neki poduzetnici već posluju, ima nekoliko pisama namjere i da je zadnjih godinu dana, zainteresiranim investitorima, u njoj prodano 100.000 četvornih metara zemljišta.

- Zahvala Vladi RH na darovanim nekretninama i svemu onome što radi za poboljšanje života u ruralnim prostorima - rekao je Čičak.

Potpisivanju ugovora, uz ostale, prisustvovali su župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović.

- Prije 20 godina naša je zamisao bila stvoriti poduzetničke zone koje će 'povući' investitore, i domaće i strane, i na taj način stvoriti uvjete za brži gospodarski razvoj. U tome smo uspjeli, a ovim činom to se i potvrđuje. Izgradnjom ove zone razvoj Rugvice bit će još brži i kvalitetniji, a sve sa svrhom boljitka života ne samo u ovoj općini nego i u Zagrebačkoj županiji u cjelini - rekao je župan. Dodao je da je Županija dosad u komunalnu infrastrukturu u zoni "Rugvica-sjever" uložila 1,35 milijuna kuna, a ukupno u sve poduzetničke zone na prostoru županije preko 50 milijuna kuna.