Izabrane naj fotke!

Fotografija Anite Škoc s motivom Japetića najljepša je fotografija foto natječaja „Photo Zagreb County“, kojeg je organizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije. Odlučio je tako stručni ocjenjivački sud, koji je među tri najljepše uvrstio i fotografije Zorana Stanka i Frane Medića. Najviše lajkova na društvenim mrežama dobila je fotografija Karle Lepesić, potom fotografije Nikoline Kuzmić i Ivane Capan. 

 „Vizija je stvoriti identitet destinacije, a da bismo to i ostvarili 'proces mora biti živ' za sve posjetitelje i turiste koji u nju dolaze. Ovim foto natječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije, te kroz foto objektiv istaknuti njezine jedinstvene atribute, ono što je čini drugačijom od ostalih. Autentičnom. Također, na ovaj način željeli smo utjecati i na promicanje identiteta naše 'zelene destinacije'“, rekla je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Zadane teme natječaja bile su prikaz kulturno-povijesnih znamenitosti i tradicije županije, priča ili doživljaj s neke od turističkih manifestacija te aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru.