Novosti Sport Događanja

Damir Martin prvi hrvatski olimpijac u akciji u Tokiju: Bodrite me i dalje na mom putu!

22.07.2021. / Damir Žbulj

Naš 'priženjeni' Velikogoričanin Damir Martin bit će prvi hrvatski olimpijac koji će krenuti u akciju u Tokiju, čak i prije svečanog otvaranja Igara, koje je zakazano za 12.55 sati pa našem vremenu. 

Hrvatsku zastavu na spektakularnoj ceremoniji nosit će Sandra Perković i Josip Glasnović, osvajači zlatnih odličja u atletici i streljaštvu. Josip je svoje prve korake u ovom sportu napravio na streljani Grm u Lukavcu, gdje se i pripremao za nastup u Tokiju, u disciplini trap. 

Dvostruki srebrni olimpijac kreće već u petak u 2 sata u noći po hrvatskom vremenu, odnosno u 9.10 sati ujutro po lokalnom japanskom.

Prvo treba odraditi kvalifikacije...

"Nisam u uskom krugu favorita, paše mi taj mir i stvarno ću dati sve od sebe, prvo da uđem u finale!"

"Mogu biti zadovoljan s odrađenim zadnjim pripremama na Peruči, kako ide čamac, kako sam se ovdje naviknuo na vrijeme. Ima dosta vjetra i valova, nisu baš ugodni uvjeti, ali mislim da se dobro snalazim i forma je jako, jako dobra."

Za Martina će ovo biti već treće Olimpijske igre: "Uzbuđen sam i spreman! Hvala svima na podršci, bodrite me i dalje na mom putu!"

"Obuzela me nekakva uzbuđenost, ali i odgovornost da moram ostaviti dobar dojam. Vjerujem da će tako biti," posebno je naglasio u najavi prvog nastupa rođeni Vukovarac, ali već nekoliko godina naš sugrađanin i praktički već Turopoljac.

Slobodno vrijeme naš proslavljeni veslač kratio je kartajući s Valentom Sinkovićem, Tinom Srbićem i trenerom Bralićem.

 

Podijeli