Novosti Sport Događanja

Klub vijećnika SDP-a: 'Pružamo ruku suradnje oko pročistača i želimo da Grad ozbiljno pristupi tom problemu'

24.07.2021. / Maja Peranić

Ususret 2. sjednici Gradskog vijeća konferenciju za medije održao je Klub vijećnika SDP-a Velika Gorica na kojoj su ponovo upozorili na probleme u kojima se našla jedna od najvećih investicija u Velikoj Gorici projekt Aglomeracije i izgradnje pročistača. Taj projekt, na žalost, ne ide dobro od samih početaka, smatraju u SDP-u, dodajući kako i dalje traže valjane informacije vladajućih o stanju i planovima oko provođenja projekta kojih na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća nema.

Predsjednik kluba zastupnika SDP-a Ivo Jelušić podsjeća da je u međuvremenu ponovo raspisan natječaj za pročistač, no isto tako da je on „ opet zastao” zbog uložene žalbe na dokumentaciju te se čeka odluka Državne komisije za javnu nabavu. Jelušić se slaže da su žalbe na natječajima stvari na koje se ne može utjecati, ali isto tako tvrdi da je natječaj trebalo puno ranije raspisati.

-Što se čekalo 6 mjeseci? Moglo se prije par mjeseci raspisati novi natječaj, u međuvremenu se izgubilo 6 mjeseci jer nisu znali kako što, natječaj je trebao biti raspisan čim je poništen onaj stari natječaj-smatra Jelušić.

Podsjetio je kako se umjesto toga, raspravljalo o mogućem spajanju na zagrebački pročistač, na što je i osobno tijekom kampanje upozoravao da nije dobro.

-Tada smo upozoravali da to nije dobro rješenje i da se na to ne treba ići, tada su na to ostali gluhi i nijemi i nisu reagirali, a sada su svjesni da smo bili u pravu, da to nije trebalo tako raditi, pa postavljam pitanje zašto je u kampanji gradonačelnik, tadašnji vršitelj te dužnosti, zbunjivao goričku javnost? Ili možda nije znao kako treba riješiti taj problem pa je išao s lošim rješenjem-kazao je Jelušić dodavši kako bez izgradnje odnosno rekonstrukcije pročistača cijeli projekt Aglomeracije pada u vodu i neće biti gotov u planiranom roku.

-Mi sad čekamo odluku Državne komisije za javnu nabavu, a hoće li se do jeseni izabrati izvođač radova je upitno. Bez pročistača nema projekta!-upozorio je.

Klub zastupnika SDP-a i ranije je kroz javnost tražio da se tematika projekta Aglomeracije i pročistač stavi na dnevni red sjednice Gradskog vijeća jer, kako naglašavaju, žele sudjelovati u raspravi i biti konstruktivna oporba. Smatraju da bi se u ovu problematiku trebali uključiti stručnjaci s više strana koji bi pomogli u rješavanju ovog, najvažnijeg projekta u Velikoj Gorici.

-Očekujemo da Gradska uprava bude transparentna. Ali tako nije. Nije način da se problem „gura pod tepih”, a onda kada u javnosti procuri informacija da nešto ne štima s natječajem da onda sazovu presicu i o tome nešto kažu! Ako se traži najbolje rješenje, mi kao oporba smo spremni pomoći. Na ovakvim složenim projektima se ne ubiru jeftini politički poeni, nego treba napraviti što je u interesu grada i građana, no to kod ove vlasti na žalost ne vidimo-rekao je Jelušić i dodao:

-Pružamo im ruku suradnje, no nećemo nijemo pratiti da nešto ne štima i šutjeti. Počnite ozbiljno raditi i pozovite sve ljude u pomoć. Nemojte se okretati u uskom krugu koji nije kompetentan i radi greške.

Podijeli