FOTO: Vrtić u Selnici pred završetkom, čeka se tehnički pregled

Osim mališana koji će u njemu provoditi svoje vrijeme u igri i druženju s vršnjacima, tu se nalaze i prostorije mjesnog odbora
DSC_1605

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u društvu suradnika obišao je jutros završene radove na dječjem vrtiću Selnici. Radi se o područnom objektu Dječjeg vrtića Lojtrica, kojeg će pohađati 50 mališana.

-Ovime nastavljamo proširenje kapacitete dječjih vrtića, jer ono što nas posebno raduje je povećanje broja novorođene djece u našem gradu. Uz doseljenje mladih obitelji to prikazuje Veliku Goricu mjestom koje je poželjno za život- kazao je gradonačelnik Ačkar te istaknuo kako su u tijeku i radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića Lojtrica u Lukavcu, dok je u drugoj fazi izgradnja vrtića u Maloj Buni.

-Ono što je potrebno to je proširenje vrtića u Koprivničkoj te izgradnja novog dječjeg vrtića u Kolarevoj. Nakon stvaranja kapaciteta, u drugom dijelu mandata pristupamo našem obećanju, da naši vrtići za svu našu djecu budu besplatni- poručio je Ačkar.

Dječji vrtić u Selnici trenutno čeka tehnički pregled, a osim mališana koji će u njemu provoditi svoje vrijeme u igri i druženju s vršnjacima, tu se nalaze i prostorije mjesnog odbora.

-Ovo je najveći projekt u našem mjestu, gdje će i naši mještani dobiti jedan adekvatan prostor društvene namjene, dok djeca dobivaju prostor za igru i daljnji odgoj. Nadam se kako će Grad nastaviti s ovakvim projektima, kojima ovakva mala mjesta postaju velika- rekla je predsjednica Mjesnog odbora Kristina Klarić.

Jedan od idejnih začetnika izgradnje dječjeg vrtića u Selnici bio je bivši dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora Mate Ćorić, koji je istaknuo zadovoljstvo realizacijom ovog kapitalnog projekta, koji donosi nove mogućnosti samom mjestu.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija