in ,

FOTO Selnica dobila novi, kvalitetno opremljen, Dječji vrtić

Vrtić je kapaciteta za pedesetero djece u tri odgojne skupine, a osigurane su i prostorije mjesnog odbora

Radovi na Dječjem vrtiću u Selnici u konačnici su se priveli kraju. Iako se izgradnja vrtića planirala još na proljeće radovi su obavljani planiranom dinamikom.

Vrtić je kapaciteta za pedesetero djece u tri odgojne skupine; jednu jasličnu te po jednu mješovitu i jednu stariju skupinu, a administrativno će pripasti DV Lojtrica. Osim prostorija za vrtić, osigurane su i prostorije za mjesni odbor, poručio je gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Ukupna vrijendost projekta je 7,8 milijuna kuna, od čega je 4,6 milijuna osigurano iz EU fondova.

-Ponosni smo na činjenicu da se povećava broj novorođene djece na području Velike Gorice, kazao je Ačkar dodajući da je porastao i broj novodoseljenih obitelji s malom djecom kojoj će biti potrebno osigurati mjesto u vrtiću.

Vrtić u Selnici jedan je od vrtića koji se grade ili će se graditi u ruralnim dijelovima grada. Uz Selnicu slijedi i uređenje prostora za vrtićku namjenu u Maloj Buni i Lukavcu.

Gradonačelnik je podsjetio i na druge planirane radove, ali i naveo kako se nada da će se uskoro realizirati i glavni plan, a to je izgradnja novog vrtića u samom centru Velike Gorice, točnije u Ulici Slavka Kolara. Osim toga, kazao je kako će nastojati ispuniti dano obećanje, a to je da svi velikogorički vrtići za djecu budu besplatni.

Poručio je kako se situacija mijenja iz mjeseca u mjesec jer je stanogradnja u punom jeku.

Kristina Klarić, predsjednica mjesnog odbora, na samom početku je istaknula kako je ovo jedan od najvećih dosadašnjih projekata u Selnici. Ukazala je na zadovoljstvo što će djeca tog područja dobiti novi prostor za igru i odgoj te kako se nada da će se vid ovakve suradnje te pokretanje sličnih projekata nastaviti i u budućnosti.

Također, Mate Ćorić, bivši dugogodišnji predsjednik mjesnog odbora Selnica poručio je kako je ovo jedan kapitalan projekat od izuzetne važnosti za to mjesto s obzirom na to da je do sada to područje Velike Gorice svojevrsno, kako kaže, slijepo crijevo, zbog kojeg je cijeli život mještana težio samom centru Velike Gorice ili gradu Zagrebu. Ćorić se time zahvalio gradonačelniku što je mještanima omogućio uvjete života, ali isto tako jer su mjesnom odboru sada osigurani novi i bliži prostori.

 

 

 

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović