in , ,

Znate li tko je Velikogoričanka Ivana koju na društvenim mrežama prati preko deset tisuća ljudi?

Simpatična Ivana sebe smatra skromnom Turopoljkom koja uživa u onom što iznimno dobro radi, pripremanju ukusnih slastica!

Jeste li do sada čuli za Ivanu Roginić, simpatičnu i talentiranu slastičarku i kuharicu koja nam dolazi iz obližnjeg Okuja? Naša sugrađanka, ne samo da unutar svoja četiri zida priprema iznimno ukusne i oku ugodne delicije, već sve to nesebično dijeli sa svojih nevjerojatnih 11 tisuća pratitelja na društvenim mrežama.

Naime, prije nešto više od dvije godine Ivana je otvorila svoj blog pod nazivom 50 Shades of hunger, a možete ju pronaći i na Instagramu i Facebooku pod istim nazivom gdje redovito dijeli fotografije i recepte svojih gurmanskih delicija.

Razgovarali smo s Ivanom kako bismo vam približili njezinu strast, ali i bolje vas upoznali s cijelom pričom. Ispričala nam je kako je uopće nastao blog i od kuda ideja za simpatičan naziv na društvenim mrežama gdje je uspjela ‘prikupiti’ cijelu vojsku pratitelja!

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 50shadesofhunger (@50shadesofhunger)

 

Gdje i kada se rodila strast prema pripremanju slastica?

To je vjerojatno nešto prirođeno, jednostavno otkad pamtim, volim “kemijati” po kuhinji, veseli me i uživam u tome. Svatko u životu ima neku ljubav, strast prema nečemu. Ovo je moja.

 

S koliko godina si počela pripremati slastice? Kada je nastao prvi kolačić kojeg pamtiš?

Nažalost ne sjećam se točno s koliko godina, ali sigurna sam da sam još bila u osnovnoj školi kad sam samostalno krenula kuhati i peći, naravno neke jednostavnije stvari.

 

Kako je sve u početku izgledalo na društvenim mrežama, jesi li sumnjala u uspjeh profila, tj da će prikupiti toliko pratitelja?

U početku sam krenula zapravo s Facebook stranicom, tada baš još nisam bila aktivna na Instagramu ni privatno, nisam kužila kako funkcionira, a Facebook mi je bio dobro poznat i tu sam na nagovor ljudi oko sebe krenula objavljivati slike i recepte, s namjerom da ću ih dijeliti samo sa prijateljima.

Nekih tjedan – dva kasnije krenula sam s Instagramom na nagovor muža. Nisam imala ama baš nikakva očekivanja ni od jednog ni drugog, bio je to samo hobi i razbibriga.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 50shadesofhunger (@50shadesofhunger)

 

Što kažeš na to da te prati više od 11 tisuća ljudi? 

Još uvijek nisam u potpunosti svjesna da su to stvarne brojke. Ali to su zaista sve pravi pratitelji, bez onih “kupovanja” followera i sličnih stvari koje mi se nude svakodnevno.

Ovako znam da je to sve stvarno i iskreno i neopisivo sam počašćena što sam, eto, ja, jedna skromna Turopoljka, zanimljiva tolikom broju ljudi, a samo radim ono što me veseli.

 

Kakva si u kuhinji kada su u pitanju ‘konkretna’ jela, dakle slana hrana i slično? Je li i tu razvijen talent?

S konkretnim jelima isto sam na ti, samo njih nekako rijetko fotkam jer su mi slastice nekako fotogeničnije, ali odmalena i kuham konkretna jela i mislim da sam tu podjednako dobra, jedino možda manje kreativna, dok se sa slasticama bolje mogu poigrati.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 50shadesofhunger (@50shadesofhunger)

 

Otkud ideja za nazivom bloga- 50 Shades of hunger?

Za ime je zaslužan moj muž. Htjela sam nešto drugačije, ne nešto tipa “Ivanina kuhinja” i slično. Htjela sam nešto malo zvučnije i više posebno. Tako dok smo nabrajali i razmišljali, on je u jednom trenutku rekao ovo ime i meni je odmah to bilo to.

 

Imaš li neku neostvarenu viziju u vezi slastica, npr. otvoriti svoju slastičarnu i slično?

Želja i vizija je mnogo. Definitivno bi bilo lijepo imati svoj neki kutak, čak znam i kako bi otprilike izgledao, no dalek je put do toga. U svakom slučaju smatram da Velikoj Gorici fali neka nova, malo modernija slastičarna. Bilo bi divno!

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović