Novosti Sport Događanja

Mlade Udarnice pod vodstvom trenera Mesnika osvojile zlato na Sportskim igrama mladih u Splitu: Čast nam je biti dio te velike priče!

01.08.2021. / Damir Žbulj

Još jedan fantastičan rezultat ostvarile su mlade rukometašice velikogoričkog udarnika!

Pod vodstvom trenera Josipa Mesnika po prvi puta su Udarnice sudjelovale na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih i odmah su osvojile zlatnu medalju i naslov prvakinja!

Na početku natjecanja djevojke rođene 2006. godine bile su bolje od ekipe iz Gospića (16:8), a nakon toga su svladale vršnjakinje iz Virovitice.

U finalu su igrale protiv cura iz Dugopolja i u dramatičnom dvoboj slavile su na kraju s 13:12.

"Čestitamo i curama i treneru! U Splitu je Udarnik odlično predstavljao našu Veliku Goricu, ali i Zagrebačku županiju pa je nakon osvojenog zlata velikogoričkih nogometašica u naš grad stigla i zlatna medalja u rukometu," javila nam je tajnica i trenerica u Udarniku Martina Vugrinović.

Mlade rukometašice Udarnika ovim su sjajnim uspjehom izborile i osigurale nastup na međunarodnoj završnici ovog jedinstvenog natjecanja, koje će se također održati u Splitu, od 17. do 21. kolovoza.

Plazma sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, koja je samo u Hrvatskoj ove godine okupila nekoliko desetaka tisuća mladih sportašica i sportaša, što kroz kvalifikacije, što na završnici u Splitu.

"Više od četiri tisuće mladih okupilo se na državnoj završnici u Splitu i tamo se družilo i natjecalo sa svojim vršnjacima u deset sportskih disciplina. Čast nam je biti i dio te velike priče i naravno što smo se popeli na najvišu stepenicu postolja, je ćemo u rukometu predstavljati Hrvatsku na međunarodnim igrama mladih, takozvanim 'malim' Olimpijskim igrama," poručio je trener Mesnik, koji već godinama s mladim rukometašicama Udarnika bilježi izvrsna sportska ostvarenja.

 

Podijeli