Novosti Sport Događanja

Serija provala u Starom i Novom Čiču: U samo jednoj kući lopovi prouzročili štetu od 20.000 kuna

06.08.2021. / Petar Brnada

Ljetni mjeseci, nažalost, ponovno uzimaju danak po pitanju provala u kuće i stanove. Dok građani bezbrižno uživaju na godišnjim odmorima, provalnici to itekako iskorištavaju. Ovog puta u svega par dana bili su izrazito aktivni na području Novog i Starog Čiča.

Prva provala dogodila se u periodu između 30. srpnja do 1. kolovoza u Novom Čiču. Opljačkana je kuća 58-godišnjeg muškarca u Posavskoj ulici.

Provalnik je prišao ulaznim vratima kuće koja je pokušao obiti alatom, no to mu nije pošlo za rukom. Potom je razbio staklenu stjenku na vratima, otključao vrata i u unutrašnjosti ispremetao stvari. Pronašao je veću količinu zlatnog nakita te novca pa pobjegao. Šteta se cijeni na preko 20.000 kuna.

Druga provala dogodila se od 29. srpnja do 2. kolovoza također u Novom Čiču, ovog puta u Velikogoričkoj ulici. Riječ je zapravo o pokušaju provale u kuću60-godišnje žene. Iz policije smo doznali da je provalnik podignuo metalnu roletu na prozoru, a potom zavlačenjem prikladnog alata pokušao obiti i otvoriti prozor u čemu nije uspio pa je odustao od svog nauma.

Tijekom noći s 3. na 4. kolovoza u Starom Čiču izvršena je provala u kuću u vlasništvu 77-godišnje Velikogoričanke. Nepoznati počinitelj obio je i otvorio podrumski prozor i ušao u kuću gdje je ispremetao stvari pa ukrao novac s kojim je pobjegao.

Šteta je procijenjena na 4000 kuna.

Podijeli