Home Zanimljivosti AVOKADO Namirnica bogata dobrim masnoćama i nutrijentima za kožu

AVOKADO Namirnica bogata dobrim masnoćama i nutrijentima za kožu

PODIJELITE
Avokado! Zdrava namirnica koja je postala sve popularnija i kod nas u borbi protiv kolesterola, za jačanje imuniteta i srca. Neizbježan je sastojak kod raznih dijeta jer sadrži puno zdravih masti, a možete ga koristiti kao smoothie u kombinaciji s voćem i žitaricama ili od njega napraviti umak s povrćem, češnjakom i kokosovim uljem ili pak sve popularniji guacamole.
Guacamole umak:
1 avokado
1 luk
2-3 manje rajčice
malo soli
maslinovo ulje
limunov sok
Pomiješate sve sastojke i lagano ih usitnite štapnim mikserom te začinite po želji. Možete servirati uz tortille ili kao snack, dodatak jelima.
A jeste li znali da je ulje avokada jedno od rijetkih ulja koje se dobiva tiještenjem pulpe, a ne koštice, i zato boja ulja zna varirati od žućkaste do snažno zelene? Piše to obrt za fitoaromaterapiju, Aromarica na svom Facebooku.
Ulje avokada je daleko najbogatije nutrijentima za kožu, te vitaminima A i E, snažnim antioksidansima, vitaminima D i C, te obiluje cijelim B-kompleksom. Iznimno je otporno na oksidaciju, te je učinkovito u borbi protiv slobodnih radikala i prijevremenog starenja kože kao i hiperpigmentacije.