Novosti Sport Događanja

Kombijem obilaze oko zgrada, zvone na portafone i kradu?! Građanin ih ulovio pa dobio kaznu

16.08.2021. / Maja Peranić

Policija je sinoć intervenirala u Ulici Matice Hrvatske u Velikoj Gorici zbog incidenta prilikom kojeg je građanin uhvatio dvojac kako uzima dječja kolica iz stambene zgrade i utovaruje ih u kombi. Zaustavio ih je, „očitao im bukvicu” i pozvao policiju, no na kraju je i sam zaradio prekršajnu prijavu! Iz policije kažu - nema govora o krađi niti pokušaju krađe.

Na što su sve pojedinci spremni pokazuje sinoćnja bizarna situacija koja se odigrala u centru Velike Gorice, a koju su nam prepričali sugrađani. Naime, muškarac je pozvonio na portafon jedne od stambenih zgrada u Ulici Matice Hrvatske te se predstavio kao susjed koji je zaboravio ključ. Stanar mu je ljubazno otvorio, no uz to je odlučio i pogledati kroz prozor, a učinivši to imao je što i vidjeti! Dvojica pripadnika romske nacionalne manjine iznose njegova dječja kolica iz ulaza te ih trpaju u kombi.

Kako su nam ispričali sugrađani, gospodin je sa suprugom pojurio iz zgrade van tražeći kombi te uz pomoć sugrađana koji su im kazali kamo su skrenuli, presreo ih, zaustavio, izvukao iz vozila te ovaj lopovski dvojac ošamario, a potom pozvao policiju.

Po dolasku na intervenciju policija je u kombiju pronašla hrpu stvari te uz dvojicu odraslih muškaraca, troje malodobne djece. Kod sebe nisu imali niti osobne iskaznice pa su na mjesto događaja pozvali i žensku osobu koja se ondje uskoro pojavila s dvije bebe u naručju, kazali su nam sugrađani.

-Brutalno brzo dolazi policija i baca se na posao! Pronalazi u kombiju kolica, troje klinaca cca od 3-5 godina i još hrpu stvari, vjerojatno ukradenih tijekom dana. Romi nemaju dokumente i kaže nazvat ću ženu koja ubrzo dolazi s dvoje malih bebača u rukama i odmah viče jednom od njih "Ajme pa što si napravio, kako si mogao?"- prepričavaju nam građani.

Ubrzo je kombi upućen u Policijsku postaju te im je izrečena prekršajna prijava zbog vožnje bez dječje sjedalice te neposjedovanja identifikacijske isprave. O svemu smo kontaktirali policiju koja nije mogla potvrditi informaciju da se radilo o pripadnicima romske nacionalne manjine, niti da je ulaz stambene zgrade bio zaključan ili otključan. Kazali su nam tek da je kolica koja su se nalazila u predvorju zgrade uzeo maloljetnik, a za njih je, prema iskazu njegova 32-godišnjeg oca, mislio da su odbačena. Iz PU zagrebačke potvrdili su nam i da je prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira zaradio muškarac koji je policiju i pozvao.

On, stanar zgrade na čije su ime na portafonu, prema riječima građana, pozvonili kradljivci, a koji im je u dobroj volji, misleći da se radi o susjedima, otvorio vrata, zaradio je prijavu za narušavanje javnog reda i mira zbog podijeljena dva šamara za što će morati platiti kaznu od 680 kuna. No, barem je sačuvao dječja kolica bez kojih je umalo te večeri ostao.

Sugrađani su zgroženi ovim činom, kaznom koju će na kraju platiti, slažu se, ni kriv ni dužan građanin, te upućuju Velikogoričane na oprez. Na društvenim mrežama objavljene su i fotografije kombija koji je prepun stvari sinoć zaustavljen, no kako nam je rekla policija, nikakvog slučaja krađe ili krađe u pokušaju prilikom ovog događaja nije bilo, a hoće li biti daljnjeg postupanja vezano za neki drugi slučaj s ovim pojedincima za sad nije poznato. Nakon obavijesnog razgovora u Policijskoj postaji pušteni su na slobodu.

Građanima stoga, ne preostaje ništa drugo, nego da dobro čuvaju svoju imovinu, zaključavaju prostorije u kojima drže stvari i dvaput se uvjere kome otvaraju ulazna vrata svojih domova.

Podijeli