Novosti Sport Događanja

Bikovi saznali raspored: Nova sezona počinje na Baldekinu, u trećem kolu Sesarovi 'ratnici' gostuju kod Cibone

19.08.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice saznali su raspored utakmica nove sezone HT Premijer lige, koja će se igrati u novom formatu.

Prvo kolo će se odigrati 18. rujna, drugi krug počinje 4. prosinca, a drugi dio natjecanja, odnosno Liga za prvaka i Liga za ostanak kreću 12. ožujka iduće godine. Pri tome Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli od prvog do šestog mjesta, a Ligu za ostanak klubovi koji su na ljestvici bili od sedmog do 12. mjesta. Igra se deset kola, a svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja se prenose.

Četvrtzavršnica doigravanja dolazi na raspored 4. svibnja, a sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka te dva prvoplasirana kluba Lige za ostanak.

Četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju na dvije pobjede, a veliko finale na tri dobivene utakmice. Posljednja moguća, eventualna peta utakmica finala, igrala bi se 3. lipnja iduće godine.

Iz HT Premijer lige direktno odlazi posljednje plasirani klub iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Prvoj muškoj ligi, dok pretposljednje plasirani klub iz Lige za ostanak igra dvije izlučne utakmice protiv kluba koji je izgubio finale u Prvoj muškoj ligi.

Gorica sezonu otvara na legendarnom Baldekinu kod Šibenke, dok u drugom kolu u Gradsku sportsku dvoranu stiže sinjski Alkar.

Već u trećem kolu Bikovi igraju kod Cibone, a u četvrtom kod Splita.

U petom kolu na rasporedu je domaći dvoboj sa Sonik Puntamikom, a u šestom gostovanje kod Zaboka.

U sedmom kolu Sesarova ekipa doma igra protiv Adria Oil Škrljeva, dok će u osmom gostovati kod Cedevite Junior, novaka u HT Premijer ligi, razvojne ekipe Cedevite, koja se prije dvije godine 'spojila' sa slovenskom Olimpijom i 'preselila' u Ljubljanu.

U desetom kolu na rasporedu je utakmica na Višnjiku protiv Zadra, koji je u prošlosezonskom polufinalu doigravanja u trećoj utakmici eliminirao oslabljene i ozljedama desetkovane Goričane.

U posljednjem kolu prvog kruga u Veliku Goricu stižu Vrijednosnice Osijek.

U devetom kolu u Gradsku sportsku dvoranu stiže Furnir iz zagrebačke Dubrave,

 

 

Podijeli