Novosti Sport Događanja

Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra

21.08.2021. / Maja Peranić

Hrvatska pošta započela je drugu fazu izgradnje Novog sortirnog centra u Velikoj Gorici čime će u potpunosti završiti taj kompleks. Iz Pošte doznajemo kako će se izgraditi nova poslovna zgrada neto površine 5 600 kvadrata s parkiralištem, a nakon što se objekt u potpunosti stavi u funkciju sjedište Uprave Hrvatske pošte seli se u Veliku Goricu.

Izgradnja nove poslovne zgrade u okviru Sortirnog centra Hrvatske pošte započela je 20. srpnja. Riječ je o drugoj fazi gradnje Novog sortirnog centra kojom će se taj kompleks u cijelosti završiti. Bit će to poslovna zgrada bruto površine 6.223 m2, neto 5.600 m2, a uz nju će se izgraditi i parkiralište s 85 parkirnih mjesta.

-Novi objekt će biti nastavak postojeće uredske zgrade i nakon završetka radova spojit će se u jedinstvenu cjelinu. Objekt će imati prizemlje i četiri kata na kojima će biti smješteni uredski prostori, dvorane za sastanke, pomoćne i tehničke prostorije. Objekt je projektiran u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti-opisali su nam iz Hrvatske pošte.

Kompleks sortirnog centra zamišljen je kao centralna lokacija za kompletno administrativno poslovanje Hrvatske pošte. U prošlogodišnjem potresu velike je štete pretrpjela zgrada Pošte u Jurišićevoj ulici u Zagrebu pa su brojni djelatnici privremeno smješteni u zgradu u Branimirovoj ulici te će se upravo oni preseliti u nove urede u Veliku Goricu.

-Plan je da se drugom fazom kompletira selidba kolega na novu lokaciju. Zbog zagrebačkog potresa koji je u ožujku 2020. uništio našu zgradu u Jurišićevoj, nekoliko stotina kolegica i kolega je privremeno preseljeno u zgradu u Branimirovoj i manjim dijelom u postojeće urede u Novom sortirnom centru. Izgradnjom nove zgrade proširit ćemo kapacitete i osigurati urede za preostale radnike-rekli su nam iz HP-a.

Rok izgradnje nove poslovne zgrade je 18 mjeseci, a radovi će prema planu završiti krajem 2022. godine, kažu nam, a na naš direktan upit znači li to da će i adresu sjedišta Uprave preseliti u Veliku Goricu odgovaraju potvrdno.

-Plan je da se po završetku izgradnje i puštanja objekta u funkciju adresa sjedišta Uprave preseli na novu lokaciju u Velikoj Gorici-kazali su nam.

Osim dovršetka nove zgrade, iz Hrvatske pošte ulažu i u poboljšanje energetske učinkovitosti i smanjenja emisija štetnih plinova. Prošle su godine tako na prostoru Novog sortirnog centra instalirane dvije punionice za električna vozila, a u planu je izvedba solarnih panela na krovu objekata koji će zadovoljiti oko 35% ukupne potrebe za električnom energijom.

Galerija slika

Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra Sjedište Uprave Hrvatske pošte seli u Goricu! Grade se novi poslovni prostori u kompleksu Sortirnog centra

Podijeli