Novosti Sport Događanja

Sestra Ilijana Cvetnić iz Mraclina nakon 50 godina redovništva obnovila zavjete: "Naš je život život molitve za druge"

23.08.2021. / Maja Peranić

Sestra Ilijana Terezija od Karmelske Gospe Cvetnić protekle je subote svečanom zahvalnicom obilježila 50 godina od redovničkih zavjeta. Sestra Ilijana, inače je rođena Mraclinka, imena Ankica Cvetnić (Mamulina) koja se prije 50 godina zavjetovala i priključila redu bosonogih karmelićanki Blažene Djevice Marije od Gore Karmela.

-Naš život je život molitve, život s Crkvom i za Crkvu, u bliskom prijateljstvu s Gospodinom. To je unutarnji život koji se izvana ne vidi, ali je zato bogat iznutra, ispunjen Gospodinom, vjerom, ljubavi, ali najviše molitvom – kazala je u jednom davnom razgovoru za VGdanas časna Ilijana kada nam je i prepričala kako izgledaju dani u samostanu.

Karmelski život je život u obliku obiteljske zajednice, iako ima elemente pustinjaštva, časovi sabranosti, vrijeme molitve, vrijeme marljivosti, i šutnja. Sestra Ilijana, posebno nam je istaknula važnost molitve koja je uvijek molitva za druge, kazala nam je tada.

Nakon 50 godina što se sestra Ilijana, odnosno Ankica Cvetinić pridružila karmelićankama obnovila je svoje zavjete na misnom slavlju u Karmelu Brezovici. Slavlje je predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, uz koncelebraciju dvadesetak svećenika i redovnika te ministranata i čitača.

S. Ilijana T. Je obnovivši svoje zavjete obećala Gospodinu poslušnost, čistoću i siromaštvo po Prvotnom Pravilu i konstitucijama bosonogih karmelićanki Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela.

Na kraju se i sama obratila nazočnima, zahvalivši Bogu, Majci Božjoj i sv. Josipu na daru redovništva i svetih zavjeta, te je okupljenima uputila tri riječi, tri misli: ‘hvala’, ‘Božji smo’ i ‘Bog je s nama’.

(Foto: Foto-Ljubek/Mraclin.hr)

Galerija slika

Sestra Ilijana Cvetnić iz Mraclina nakon 50 godina redovništva obnovila zavjete: "Naš je život život molitve za druge" Sestra Ilijana Cvetnić iz Mraclina nakon 50 godina redovništva obnovila zavjete: "Naš je život život molitve za druge"

Podijeli