Novosti Sport Događanja

Gorički obrt koji se bavi krojenjem dječje odjeće šibenskom rodilištu donirao dekice za bebe!

25.08.2021. / Petar Brnada

Velikogorička Rosea- obrt koji se bavi proizvodnjom i prodajom kvalitetne dječje odjeće, odjeće za bebe i odrasle, pod povećalo javnosti došao je u ožujku prošle godine, na početku pandemije koronavirusa, kada smo objavili priču o tome kako šivaju zaštitne maske i doniraju ih bolnicama, policiji, hitnoj službi, udrugama…

Opisujući svoj rad, u Rosei kažu da je svaki njihov proizvod napravljen s ljubavlju, a da to nije tek obična floskula potvrđuje njihov novi humanitarni potez. Rodilištu u Šibeniku donirali su dekice za bebe koje su im bile prijeko potrebne.

Sve se odigralo u sklopu veće humanitarne akcije „Dvije Tee za sve žene“ pokrenute s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu novog CTG uređaja za odjel ginekologije u Šibenskoj bolnici. Kako je prikupljeni iznos premašio potrebnu cifru, ostalo je nešto novca i za nabavku drugih potrepština za bolnicu. Tako su, između ostalog, organizatori krenuli u kupovinu dekica za bebe, pa su tom prilikom pokucali na vrata obrta Rosea, no tamo su ih ugodno iznenadili svojom reakcijom.

-Rekli su nam da od viška novca namjeravaju kupiti još potrepština za bolnicu, odnosno za bebe, pa su od nas htjeli kupiti dekice za bebe. No kako smo mi vidjeli priliku za donaciju, tako smo i donirali u skladu sa svojim mogućnostima- rekla nam je Nikolina Velnić iz obrta Rosea.

Kako nam priča Nikolina, bolnica je trebala upravo 20 dekica, pa su im toliko i donirali, a radi se o pamučnim dekicama s obje strane tako da se mogu prati i koristiti na duži period. U svakom slučaju sjajan su odabir za malu djecu, odnosno za novorođene bebe, s obzirom da je 100 % pamuk u pitanju.

Nakon zaprimanja donacije, javili su se iz bolnice, a kasnije su objavili i fotografiju jedne veoma omiljene babice u Šibenskoj bolnici kako drži bebu u Rosea dekici.

-Hvala Rosea na donaciji dekica za bebe, mi smo ih htjele kupiti, a oni su ih odlučili u cijelosti donirati tako da je naše rodilište bogatije za 20 preslatkih dekica u raznim dezenima- poručili su iz rodilišta.

Kako smo već spomenuli, o marljivim curama velikog srca iz Rosea-e pisali smo prošle godine kada su svojim humanitarnim činom krojenja i doniranja zaštitnih maski oduševili kako velikogoričku, tako i cijelu hrvatsku javnost, no sve to nastoje raditi skromno i u tišini, bez previše pompe, jer kažu, u čemu je poanta pomaganja ako to razglasite na sva zvona.

I zaista je tako. Niti za ovaj njihov plemeniti čin ne bi se čulo da Šibensko rodilište nije javno podijelilo fotografiju zahvale, a kada smo ih kontaktirali u vezi ove priče, naglasili su nam da to nije ništa specijalno što bismo trebali posebno isticati.

No itekako bi trebali. U moru negativnih vijesti koje nam iz cijelog svijeta i države svakog dana stižu na male ili velike ekrane, treba istaknuti upravo ovakve, naizgled sitne i zanemarive poteze pojedinaca. Ali upravo to "sitno" se broji i to "sitno" pokreće i mijenja svijet na bolje.

-Mi pomažemo koliko god možemo samo što ne objavljujemo to na društvenim mrežama niti se želimo hvaliti pomaganjem. Ne želimo to davati na sva zvona jer u čemu je poanta onda. Trenutno gledamo stupimo u kontakt s još bolnica jer su bolnicama najpotrebnije potrepštine, pogotovo tamo gdje su novorođenčad koja su najosjetljivija od sviju ostalih- zaključila je Nikolina.

Podijeli