FOTO: Nenadu Črnku novi četverogodišnji mandat na čelu županijskog nogometnog Saveza

Nenadu Črnku  koji je u rujnu 2017. potvrđen za predsjednika Nogometnog saveza Zagrebačke županije, večeras je na izbornoj Skupštini u Velikoj Gorici dano jednoglasno povjerenje za novi četverogodišnji mandat
DSC_3033

Nenadu Črnku  koji je u rujnu 2017. potvrđen za predsjednika Nogometnog saveza Zagrebačke županije, večeras je na izbornoj Skupštini u Velikoj Gorici dano jednoglasno povjerenje za novi četverogodišnji mandat. Črnko je bio jedini kandidat za čelnu poziciju Saveza, na kojoj su prije njega bili Ivan Brleković, Marijan Kižlin, Stjepan Žugaj i Nikola Galešić.

-Hvala svima na vrlo kvalitetnoj i plodonosnoj suradnji u proteklom razdoblju. Prvo hvala svima vama koji radite u klubovima i koji svojim radom činite dobro za svoje mjesto i svoj klub, jer tako stvarate priču i sliku hrvatskog nogometa- kazao je Črnko, koji poručio kako je cilj Saveza da bude vodeći u Hrvatskoj.

-Svi zajedno moramo rasti i ne samo izgrađivati svoje klubove već moramo težiti da budemo prvi županijski Savez u Hrvatskoj. Trenutno smo među tri najbolja, u nekim smo segmentima smo vodeći, no moramo težiti k višem- poručio je Črnko i uputio zahvalu Zagrebačkoj županiji i svim jedinicama lokalne samouprave koje prate spor i sportaše na adekvatan način.

Za dva dopredsjednika Saveza potvrđeni su Miljenko Pavlaković i Antonio Badrov, uz koje su u Izvršni odbor izabrani; Nedjeljko Kozlovac, Darko Stanilović, Zoran Družanović, Dinko Vulelija, Ivan Kralj, Stjepan Bašić, Jurica Mihalj, Marijan Kižlin, Robert Brezec, Ivica Bregovac, Dubravko Poje i Alen Maras. Nadzorni odbor čine; predsjednik Josip Rulek te članovi Damir Žitković i Ivan Jurčec.

Rad Saveza od osnutka do danas prikazan je kroz višeminutni film u kojem su o razvoju nogometa u Zagrebačkoj županiji pričali Nenad Črnko, Željko Mihalj, Mladen Žugec i Stjepan Bašić, a svima njima na postignutim su rezultatima čestitali ispred Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Vlado Svilokos, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i ispred HNS-a Zorislav Srebrić.

Inače, Nogometni savez Zagrebačke županije u sustavu natjecanja ima 131 klub s 12 tisuća registriranih igrača. Uz to, tu je i 210 nogometnih sudaca i instruktora, 133 delegata, te 323 trenera. Na području Saveza godišnje se odigra 7221 službena utakmica, odnosno gotovo 10 tisuća utakmica ako isključimo pripreme i turnire.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija