Novosti Sport Događanja

Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke!

31.08.2021. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Velikoj Gorici prije početka novog kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo.

Pod vodstvom Igora Bišćana U-21 selekcija je ove godine napravila povijesni uspjeh, izborila četvrtfinale Eura, no, sada je već stigao trenutak za nove izazove.

Mladi Vatreni u četvrtak na Gradskom stadionu igraju protiv Azerbajdžana, a pet dana kasnije na rasporedu je gostovanje u Finskoj.

Na izbornikovom popisu našli su se naši domaći dečki, Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir iz Gorice te David Čolina iz Hajduka.

HNK Gorica ima još dvojicu reprezentativaca, jer se vrataru Dominiku Kotarskom naknadno priključio i Josip Mitrović.

"Velika mi je čast biti dio ove reprezentacije, presretan sam što je poziv stigao i naravno da ću dati sve od sebe da opravdam izbornikovo povjerenje," istaknuo je Mitrović prije okupljanja.

“Vjerujem u ove igrače, pokušali smo izabrati najbolje u ovom trenutku, ali na žalost izgubili smo neke na koje smo računali. Nadam se da ćemo ih u dogledno vrijeme dočekati, a do tad moramo biti pravi. U ovih dan, dva do utakmice s Azerbajdžanom nastojat ćemo napraviti što je moguće bolju atmosferu i prenijeti dečkima neke osnovne ideje o tome što bi naša U-21 reprezentacija trebala predstavljati u ovom natjecanju. Imamo dobra iskustva iz prošlog saziva pa vjerujem da ćemo opet biti uspješni”, rekao je Bišćan na početku okupljanja na velikogoričkom Gradskom stadionu.

"Nislim da ćemo i ovako imati dovoljno dobru momčad da možemo pokazati kvalitetu i pozicionirati se kao momčad koja računa na sam vrh ove skupine. Na početku smo ciklusa, imamo dosta mladih igrača, bit će zanimljivo pratiti ih, a vjerujem da će u budućnosti napraviti iskorak za A reprezentaciju," dodao je U-21 izbornik pa dodao:

"Vjerujem u ove dečke, iako se ne poznajemo dovoljno, nadam se da ćemo već u prvim utakmicama iskazati želju, a to je borba za sam vrh!"

Za Hrvatsku su na U-21 Euru ove godine nastupali i Dario Špikić i Hrvoje Babec.

Na početku novog kvalifikacijskog ciklusa vratari su Kotarski te Ivor Pandur (Verona) te Nikola Čavlina (Dinamo). U obrani su Krizmanić, Čolina te Boško Šutalo (Verona), Bartol Franjić (Dinamo), Nikola Soldo (Lokomotiva), Josip Stanišić (Bayern) i Josip Šutalo (Dinamo), u veznom redu Pršir, Mitrović te Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Adrian Liber (Rijeka), Luka Sučić (RB Salzburg), Gabriel Vidović (Bayern) i Mario Čuić (Hajduk), dok su napadači Ivan Dolček (Hajduk), Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Roko Šimić (RB Salzburg) i Marin Ljubičić (Hajduk). S prvotnog popisa otpali su Marco Pašalić (zbog mišićne ozljede lijevog bedra) i Mario Vušković (zbog problema sa skakačkim koljenom), kao i Martin Baturina te Marko Bulat, koji će također propustiti rujanske utakmice iz zdravstvenih razloga. Bayernov Josip Stanišić zbog ozljede stopala neće konkurirati za utakmicu s Azerbajdžanom u Velikoj Gorici, ali će se potencijalno priključiti suigračima za gostovanje u Finskoj.

Gorica će u ovoj reprezentativnoj pauzi biti dodatno 'desetkovana'. Aleksandar Jovičić priključio se reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo očekuje gostovanje kod svjetskog prvaka Francuske te dvije domaće utakmice, prijateljska protiv Kuvajta i kvalifikacijska protiv Kazahstana.

Za U-21 reprezentaciju BiH ponovno će nastupati 19-godišnji Saša Marjanović, a branič Gorice pozvan je za kvalifikacijske utakmice za Euro U-21 protiv Republike Irske i Švedske, koje će se igrati u Zenici. Albi Doka će ponovno odjenuti dres albanske nacionalne vrste. Izbornik Edoardo Reja uvrstio ga je na svoj popis igrača za kvalifikacijske oglede s Poljskom u gostima te Mađarskom i San Marinom na domaćem terenu. Junior Martinsson Ngouali je i ovoga puta dobio poziv izbornika Gabona Patricea Neveua. U afričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Gabon će 1. rujna igrati protiv Libije, a 5. rujna protiv Egipta.

Na okupljanje U-19 reprezentacije pozvan je Marco Ćurić, 18-godišnji branič koji je prije nekoliko dana stigao iz švicarskog Züricha. Ćurić je već standardni član te selekcije, a ovoga puta prvi put će za nju nastupiti kao igrač Gorice.

Poziv u reprezentaciju dobio je i fizioterapeut Gorice Domagoj Prnjak, koji će biti dio stožera U-19 reprezentacije, pod vodstvom izbornika Josipa Šimunića. Ovu selekciju čekaju utakmice s Turskom, Walesom i Austrijom.

 

 

Galerija slika

Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke! Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke! Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke! Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke! Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke! Bišćan okupio U-21 reprezentaciju u Velikoj Gorici, priključio se i Mitrović: Vjerujem u ove dečke!

Podijeli