Novosti Sport Događanja

Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane

01.09.2021. / Maja Peranić

S današnjim danom počela je nova pedagoška godina, a svoja su vrata mališanima otvorili i velikogorički vrtići, među njima i dva nova objekta u Selnici Ščitarjevskoj i u Lukavcu. Oba su područni objekti vrtića „Lojtrica” sa sjedištem u Velikoj Mlaki, vrtića koji sada djeluje na osam lokacija sve ruralnih područja.

Prvi dan vrtića uvijek je posebno emotivan za djecu, njihove roditelje i odgojitelje, a puno smijeha i veselja bilo je upravo u novim objektima gdje su održani dani otvorenih vrata. Potpuno nove prostorije prepune igračaka, uređeno igralište sa spravama ambijent je koji će pružiti najmlađima da se za boravka u dječjem vrtiću osjećaju sigurno i ugodno.

-Novi objekti koje smo dobili ove godine u Selnici Ščitarjevskoj i u Lukavcu otvorili su svoja vrata, to su lijepi objekti, materijalno okruženje je prekrasno i u jednom i u drugom, pogotovo u Selnici. Prostor je to koji djeluje, kao i cijelo okruženje, na djecu, njihove osjećaje, njihova ponašanja i kvalitetu života. Otvorili smo vrata, roditelji su bili s djecom i trenutke koje su doživjeli danas s prijateljima i roditeljima su neopisivi. Bilo je baš sretno i veselo i jako nam je drago da su se otvorili ti prostori-rekla nam je ravnateljica vrtića Ljuba Brnadić.

U Selnici Ščitarjevskoj upisano je 50 polaznika u tri odgojne skupine: jasličkoj, srednjoj i starijoj skupini. Desetero djece već je ranije pohađalo vrtić „Lojtrica” te su premješteni u novi objekt u Selnici, a zahtjeva roditelja za premještaj, s obzirom na mjesto stanovanja, kaže nam ravnateljica ima još.

-To su djeca iz tih okolnih područja, djeca koja su bila kod kuće ili su polazila u Zagreb, sretni smo što imamo toliko polaznika što se nismo nadali i toliki interes-objašnjava ravnateljica.

O njima će brinuti 7 odgojitelja te jedan njegovatelj, dok će u novom objektu u Lukavcu djelovati jedna jaslička skupina s 15 djece o kojima će brinuti dva odgojitelja i njegovatelj.

Dječji vrtić Lojtrica sada djeluje na ukupno 8 lokacija, polazi ga ukupno 540 djece u 26 odgojnih skupina, a ove je godine upisano 125 novih mališana.

Interes roditelja za novootvorene područne objekte pokazuje veliku potrebu za vrtićkim kapacitetima upravo u ruralnim krajevima koji vrlo često slove kao mjesta koja se napuštaju.

-Ovaj upisani broj za kojeg smo se bojali da neće biti tako velik pokazuje da još ima potrebe za upisima, što znači da se sve više dolazi u ruralna područja, ljudi nam se doseljavaju i djeca dolaze. Nije sve u gradu, naš primjer pokazuje da djeci ruralnih područja također treba osigurati prekrasno okruženje za odrastanje-zaključila je ravnateljica Brnadić.

Projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Selnici Ščitarjevskoj vrijedan je 6 341 350 kuna od čega je sredstvima Europske unije sufinancirano 80% iznosa dok je ostatak osigurao Grad Velika Gorica. Prvom danu vrtića u Selnici i Lukavcu nazočio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Dječja radost i zadovoljstvo roditelja najveća su nagrada za sav trud oko izgradnje i uređenja novog vrtića na području našeg grada. Naš je cilj osigurati mjesto u vrtiću za svu velikogoričku djecu-rekao ja Ačkar.

Uz nove vrtićke kapacitete u ova dva mjesta gradonačelnik je potvrdio i pripreme za gradnju još jednog vrtića u samoj Velikoj Gorici.

- Osim ova dva nova područna objekta koja su otvorila vrata, Selnica i Lukavec, nastavljamo s izgradnjom u Maloj Buni gdje očekujemo završetak radova na proljeće, a s obzirom na povećanje broja djece krećemo i u izgradnju jednog većeg vrtića kod glazbene škole, za što se sada priprema dokumentacija – dodao je Ačkar.

Galerija slika

Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane Prvi dan vrtića: Novi objekti u Selnici i Lukavcu veselo dočekali mališane

Podijeli