Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI NOVI KLINCI

Hrvatska krenula odlično u kvalifikacije: Azerbajdžan nije imao šanse protiv mladih vatrenih!

Hrvatska krenula odlično u kvalifikacije: Azerbajdžan nije imao šanse protiv mladih vatrenih!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.09.2021. u 20:52

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine u novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo (2023.) su startali pobjedom. Na domaćem terenu, u Velikoj Gorici, Hrvatska U-21 je svladala vršnjake iz Azerbajdžana 2:0.

Nije dugo trebalo da mladi hrvatski nogometaši zavladaju travnjakom. U 3. minuti Šimić je imao prvi pokušaj, dok je u 7. minuti Antonio Marin iz slobodnog udarca pogodio okvir vrata. No, uspješniji je po tom pitanju bio Luka Sučić, igrač Red Bull Salzburga, koji je u 10. minuti pogodio za 1:0. U svom reprezentativnom debiju Sučić je zabio iz slobodnog udarca, s 20-ak metara, uz pomoć živog zida.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak pa je u 24. minuti za 2-0 pogodio Roko Šimić koji je proslijedio u mrežu loptu upućenu od Biuka.

Nakon drugog pogotka uslijedilo je razdoblje igre u kojem je Hrvatska U-21 držala loptu, ali je manje prijetila, dok je Azerbajdžan uglavnom bio nemoćan napraviti bilo što konkretno.

02.09.2021., Gradski stadion, Velika Gorica - Prva utakmica skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. U-21, Hrvatska - Azarbajdzan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U drugom poluvremenu se nastavilo u ustaljenom ritmu. Hrvatska U-21 je imala posjed, ali su napadačke ambicije ipak splasnule. Najbliže pogotku bili su Marin u 57., Kačavenda u 72. i Vidović u 76. i 84. minuti, no sve do kraja je ostalo 2-0.

Hrvatska je igrala u sastavu: Pandur, B. Šutalo, J. Šutalo, Krizmanić, Čolina, Franjić (od 80. Liber), Sučić (od 68. Pršir), Marin (od 80. Bušnja), Kačavenda, Biuk (od 68. Vidović), Šimić (od 68. Ljubičić).

Iduća utakmica koju će odraditi mladi hrvatski nogometaši je gostovanje kod Finske u Oulu (7. rujna u 17 sati).

Na Europsko prvenstvo U-21 direktno će se plasirati devet pobjednika skupina kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam drugoplasiranih momčadi igraju dodatne kvalifikacije za odlazak na Euro.

>>> Stručnjaci za Večernji TV o stanju u hrvatskom nogometu

 

Komentara 3

MA
Marsi
20:54 02.09.2021.

Drugo poluvrijeme se nasi igrali tek da potrose vrijeme...

MA
Marsi
19:49 02.09.2021.

Nasi decki su puno bolji tehnicki i kondicijski....moglo je i vise od 2 pogodka

MA
Marsi
19:07 02.09.2021.

Link?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije