Novosti Sport Događanja

Legenda goričkog rukometa Davor Ćavar jedan od junaka velikog slavlja Zagrebaša u Zadru: U Gorici sam zabio puno sedmeraca, hvala Bogu da sam pogodio i ova dva

04.09.2021. / Damir Žbulj

Davor Ćavar legenda je HRK Gorica! U klub je stigao još 2016. godine i proteklih je sezona bio jedan od najzaslužnijih za sve povijesne uspjehe, od sjajnih rezultat u domaćem prvenstvu pa do dva internacionalna iskoraka, koja su velikogorički klub stavila na rukometnu kartu Europe!

Proglašen je i najboljim sportašem našeg grada u izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice za 2019. godinu, a u posljednje vrijeme svoje rukometne talente i znanje 'brusi' u redovima našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba, PPD Zagreba.

Ćavar dijeli poziciju na lijevom krilu sa sjajnim hrvatskim reprezentativcem Davidom Mandićem, upija svaki savjet trenera Ivice Obrvana te maksimalno koristi svaku priliku koja mu se ukaže.

Jedan takav trenutak za pamćenje bio je i u Zadru na završnom turniru regionalne SEHA Gazprom lige, gdje su Zagrebaši u dramatičnom okršaju s favoriziranim bjeloruskim Meškovom iz Bresta uspjeli proći u finale. U spektakularnoj završnici i 'ludom' raspucavanju' s linije sedam metara Davor je bio jedan do junaka velikog slavlja...

Svi mi koji smo pratili njegove utakmice i nastupe u Gorici znali smo kakav je majstor sedmeraca, praktički nepogrešiv, a to je pokazao i u dvorani Kreše Ćosića.

Hladnokrvno i atraktivno je prevario suparničkog vratara u dva navrata, na početku svake serije, te je usmjerio Zagrebaše prema senzacionalnom prolasku u finale i nedjeljnoj borni za trofej.

"Ispalo je tako da sam zabio dva gola kad je bilo najpotrebnije. Trener je vjerovao u mene, a ja sam mu na najbolji način vratio. Presretni smo svi, u finalu smo," rekao nam je Ćavar u razgovoru za VG Danas u Zadru.

Zagreb je na Final 4 stigao u posljednji tren, kao zamjena za skopski Vardar, koji je morao propustiti završnicu zbog pozitivnog testa na koronavirus u redovima svoje ekipe.

"Stigli smo ovdje s 'pozivnicom', iskoristili smo svoju priliku. Mislim da smo cijelu utakmicu dobro parirali Meškovu. U drugom poluvremenu smo imali par prilika da se odlijepimo, nažalost nismo, ali ovako je u konačnici slađe. Uspjeli smo ih pobijediti na sedmerce..."

"Čestitam svojim suigračima, super se sada svi osjećamo!"

Osvrnuo se Ćavar i na svoje dane u Gorici, kad je izluđivao protivničke vratare svojim napadačkim rješenjima, i s linije sedam metara, ali i s krila i u brojnim kontranapadima.

"Hvala Bogu, u Gorici sam zabio jako puno sedmeraca, ali što je najvažnije zabio sam sada ova dva i fantastičan je osjećaj," zaključio je ovaj 25-godišnjak, koji je i završio Kineziološki fakultet. U posljednje dvije sezone u potpunosti se posvetio samo rukometu i to mu polako, ali sigurno, dolazi na naplatu.

Ćavar dobiva sve više prilike, i u regionalnoj SEHA Gazprom ligi, ali i u Ligi prvaka, gdje je prošle sezone imao priliku igrati protiv velikana europskog rukometa, kao što su Barcelona, Kiel ili mađarski Veszprem.

Pred ovim momkom još je puno rukometnih uspjeha, a možemo biti ponosi što je momak iz Zagreba s poznatim rukometnim prezimenom dobar dio svoje karijere i afirmativnih godina proveo baš u našoj Gorici, pod vodstvom Hrvoja Pekere i Andrije Nikolića.

Jedan od onih koji je dio svoje karijere proveo u Gorici je i Luka Lovre Klarica, inače rođeni Zadranin, koji je u velikogoričkoj gradskoj sportskoj dvorani iz utakmice u utakmicu demonstrirao svoj veliki talent. S ovim 'nebrušenim dijamantom' ima još puno posla, no, kako sad stvari stoje i pred njim je sjajna rukometna budućnost.

"Ovako na sedmerce je ipak bilo slađe! U prvom poluvremenu smo bili kriminalni u obrani, ali u napadu smo bili dobri i držali smo utakmicu u egalu. U nastavku smo bili čvršći i bolji, poveli smo tri razlike, ali smo ipak prošli tek na penale..."

Složili smo se da sedmerci nisu lutrija kad u svojim redovima imaš majstore poput Ćavara i Ivana Čupića.

"Ma on je fenomenalan, ne može promašiti ništa niti na treningu, drago mi je što je to pokazao i sada na utakmici u ovako važnom trenutku," istaknuo je za VG Danas Klarica, koji će krajem rujna napuniti 20 godina! 

"Šteta što nije bilo navijača, ali bili su u dvorani par mojih prijatelja i moja majka. Možda iduće godine situacija bude bolja i ponovno budemo igrali pred publikom," zaključio je za kraj. 

 

(Foto: SEHA Gazprom, kolektiff images)

 

Podijeli