Novosti Sport Događanja

Svakom srednjoškolcu 800 kuna za početak školske godine

06.09.2021. / Redakcija

Prošlogodišnji pilot projekt jednokratne stipendijske pomoći srednjoškolcima nastavlja se i ove godine u iznosu od 800 kuna po učeniku, a zahtjevi se podnose od srijede.

Učenici srednjih škola mogu dobiti novčanu naknadu od 800,00 kuna pod uvjetom da su redovni učenici srednje škole i da imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice te da u trenutku predaje Zahtjeva nisu primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora (gradskih, županijskih ili državnih).

Obrazac zahtjeva za isplatu naknade možete preuzeti OVDJE, a učenici koji polaze Gimnaziju Velika Gorica, Ekonomsku školu Velika Gorica, Srednju strukovnu školu Velika Gorica i Zrakoplovno tehničku školu Rudolfa Perešina uz zahtjev trebaju dostaviti tek presliku kartice tekućeg ili žiro računa učenika kojem se isplaćuje novčana naknada. Učenici zagrebačkih i drugih srednjih škola prilažu i dokaz o prebivalištu te potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole.

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport podnose učenici samostalno, a za malodobne učenike njihovi roditelji/skrbnici.

Zahtjevi s navedenim dokazima se podnose radnim danom od 8. rujna do 1. listopada 2021. godine, u vremenu od 10 do 15 sati, isključivo na šalteru u prizemlju Gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34 ili u holu zgrade Srednjih škola, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 25.

Podijeli