Novosti Sport Događanja

Najavljen dvodnevni nadzor motociklista i biciklista, iz policije otkrili što će posebno provjeravati

07.09.2021. / Petar Brnada

Najavljena je nova preventivno – represivna akcija „Nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala“ koja će se u srijedu 8. i četvrtak 9. rujna provesti na području Policijske uprave zagrebačke, a time i na velikogoričkim cestama.

Cilj akcije, kako navode iz policije, je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

-Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke- priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke te naglasili da će se posebna pozornost posvetiti i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

 

Foto: Ilustracija/PUZ

Podijeli