Novosti Sport Događanja

U Velikoj Gorici pada odluka o prvaku Hrvatske u nogometu na pijesku: Upoznajte ovaj atraktivan sport u našem gradu

10.09.2021. / Damir Žbulj

U velikogoričkoj Pješčanoj Areni, neposredno pokraj Betonca u Cvjetnom naselju, ovog će se petka igrati peto kolo Prvenstva Hrvatske u nogometu na pijesku te velika završnica, nakon koje ćemo saznati tko će podignuti pehar prvaka!

Ove godine se PH po prvi puta igra pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza, a sve je krenulo sredinom kolovoza, kad su na terenima u Umagu odigrana prva tri kola.

U natjecanju je šest klubova KNP Fusio, KNP Varadero, KNP Pješčana Oluja (Zagreb), Beasal Gorovo (Opatija), KNP Umag i KNP Pula.

Nakon odigranog četvrtog kola krajem prošlog mjeseca na vrhu ljestvice je KNP Pula, koja je s maksimalnim brojem bodova i 4:3 pobjedom nad Fusiom i osigurala svoje mjesto u finalu.

Za drugo mjesto u završnoj borbi za titulu borit će se u Pješčanoj Areni ekipe KNP Fusio, koji ima devet bodova te KNP Umag, koji je trenutno na šest bodova. Ove dvije momčadi će u međusobnom okršaju od 15 sati odlučiti tko će još u finale.

Cijeli atraktivni program počinje u 13 sati, utakmicom Beasal Gorovo iz Opatije i Varadero iz Zagreba, dok u 14 sati na teren izlaze KNP Pješčana Oluja (Zagreb) i KNP Pula.

Od 17 sati kreće doigravanje za plasman, prvo se igra utakmica za peto mjesto, od 18 sati na rasporedu je dvoboj za broncu, a od 19 sati veliko finale.

Najbolje ekipe izborit će pravo nastupa u europskim klupskim natjecanjima.

Četiri odigrana kola poslužila su i za selekciju igrača koji su nastupili za hrvatsku reprezentaciju u nogometu na pijesku, na turniru Stella Maris Cup u Umagu. Slavila je Francuska, nakon 7:4 pobjede nad Italijom, dok su Hrvati u dvoboju za treće mjesto bili bolji od Slovenaca. Prodan, Filipović i Benković su bili strijelci u regularnom vremenu, koji je završio 3:3, dok je u produžecima pobjednički gol zabio Emanuel Melon.

 

Nogomet na pijesku je još jedan atraktivan 'ljetni' sport, a Velika Gorica i njena Pješčana Arena pravo su mjesto da se dođete upoznati s njegovim čarima te da odaberete svoje favorite, navijate za njih te se dobro zabavite.

Članovi Sportsko-rekreativnog saveza grada Velike Gorice marljivo su posljednjih dana pripremali teren, a naravno kako neće nedostajati i popratnog sadržaja pa zaista nema razloga da ovog petka ne posjetite Pješčanu Arenu i uživo se uvjerite o kako se zanimljivom sportskom natjecanju radi.


PH u nogometu na pijesku, 1. kolo
KNP Pješčana oluja - KNP Umag 1:9
KNP Fusio - KNP Beasal Gorovo 11:3
KNP Varadero - KNP Pula 4:6

PH u nogometu na pijesku, 2. kolo
KNP Pula - KNP Umag 6:3
KNP Beasal Gorovo - KNP Pješčana oluja 7:9
KNP Varadero - KNP Fusio 3:7

PH u nogometu na pijesku, 3. kolo
KNP Fusio - KNP Pula 3:4
KNP Pješčana oluja - KNP Varadero 3:0
KNP Umag - KNP Beasal Gorovo 5:7

PH u nogometu na pijesku, 4. kolo
KNP Pula - KNP Beasal Gorovo 9:5
KNP Varadero - KNP Umag 0:3
KNP Fusio - KNP Pješčana oluja 10:2


PH u nogometu na pijesku
1. KNP Pula 4 +10 12
2. KNP Fusio 4 +19 9
3. KNP Umag 4 +6 6
4. KNP Pješčana oluja 4 -11 6
5. KNP Beasal Gorovo 4 -12 3
6. KNP Varadero 4 -12 0

PH u nogometu na pijesku, 5. kolo, Velika Gorica
KNP Beasal Gorovo - KNP Varadero 13 sati
KNP Pješčana oluja - KNP Pula 14 sati
Petrovija KNP Umag - KNP Fusio 15 sati

Utakmica za peto mjesto, 17 sati
Utakmica za treće mjesto, 18 sati
FINALE PH, 19 sati

Podijeli