Novosti Sport Događanja

Velikogorička policija kažnjavala bicikliste zbog nekorištenja biciklističke staze

10.09.2021. / Petar Brnada

Na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana Policijske uprave zagrebačke provedena tijekom srijede i četvrtka provedena je preventivno – represivna akcija „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“.

Akcija se provodila u vremenu od 10 do 18 sati, a rezultirala je s četiri prekršaja biciklista. Kažnjeni su zbog nekretanja biciklističkom trakom.

Iz policije su izvijestili da su evidentirali i dva prekršaja isteka prometne dozvole do 15 dana, dva prekršaja nepropisne brzine te jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola.

-Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 16 ostalih  prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 25 prometnih prekršaja. Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika. Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja- priopćili su iz PP Velika Gorica.

Podijeli