Novosti Sport Događanja

'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu

13.09.2021. / Petar Brnada

Nova TV u nedjelju navečer od 20:15 sati započela je s prikazivanjem nove humoristične serije 'Bogu iza nogu' koja je snimana susjednoj nam općini Orle, točnije na području Veleševca.

Serija prati niz živopisnih likova iz imaginarnog mjesta Gornji dol te njihove avanture koje će gledatelje nasmijavati do suza.

Bogu iza nogu hrvatska je humoristična serija strukture sitcoma u produkciji Nove TV. Snimanje serije počelo je tijekom ljeta 2020., no s emitiranjem je započela 12. rujna, a emitira se od ponedjeljka do petka u 20:20 sati.

Gornji dol mjestašce je koje se nalazi na prekrasnim brežuljcima, daleko od civilizacije, a njegovi stanovnici za svojim zgodama i nezgodama pokretači su brojnih urnebesnih zapleta. Tako će gledatelji upoznati ambicioznog načelnika koji cijele dane provodi na pecanju, a interes sela podređuje vlastitom interesu, policajca koji se bavi slučajevima visokog kriminala, poput izgubljenog bicikla, a kazne dijeli i kozama za nepropisan prelazak preko ceste, svećenika koji se bori s iskušenjima koje mu donosi život, veterinara koji je ujedno i glavni doktor u seli i čija je teorija da su ljudi nešto između krave i činčile pa im prema toj teoriji i propisuje lijekove…

U glumačkoj postavi su Mirna Medaković, Filip Juričić, Sara Moser, Ljubomir Kerekeš, Željko Duvnjak, Asim Ugljen, Slavko Sobin, Nermin Omić, Elvira Aljukić, Mario Valentićo te Dino Rogića.

Mirna Medaković Stepinac- LJUBICA BIRTIĆ

Ljubica je ambiciozna načelnikova tajnica i posebno imenovana savjetnica za kulturna pitanja u Gornjem Dolu.

Simpatična, razdragana, vrckava, ponekad lakomislena, gura nos svugdje, pomalo malograđanka, želi biti prva dama Gornjeg Dola, zna sve o svima.  Brine o gradonačelniku i upravlja svim njegovim dužnostima. Poznaje sve u selu, upućena u sve tračeve, sposobna je prikriti sve načelnikove probleme i krive postupke.

Zaljubljena je u lokanog mačo frajera Đuru i sanja dan kad će se vjenčati s njim. Trn u oku joj je Tereza, lokalna seks bomba jer bi Ljubica zapravo htjela biti kao ona, ali to nikada ne bi javno priznala.

Filip Juričić- ĐURO JANJIĆ

Đuro je pravi lokalni seoski frajer, mačo tip, trener lokalne juniorske nogometne momčadi, zaljubljen u svoj nabrijani auto više nego u djevojku Ljubicu.

Premda iskreno voli simpatičnu Ljubicu, vješto izbjegava brak s njom jer se ne želi skrasiti, ali u isto vrijeme želi uživati u svim blagodatima bračnog života, odnosno voli imati ženu kao što je Ljubica da brine o njemu.

Ivan Magud- MIRKO ŽDERIĆ

Mirko je narodski rečeno jednostavan dečko dobar kao kruh koji živi s mamom Zdenkom koja još uvijek brine o njemu kao da je malo dijete.

Velikog srca i dobar u duši, Mirko je uvijek spreman pomoći svima u selu, makar i na vlastitu štetu.

On je učiteljičin sin i načelnikov nećak te radi kao pomoćnik u općini premda mu njegov ujak načelnik ne dozvoljava da radi bilo što konkretno. Nesretno je, pomalo pubertetski, zaljubljen u Terezu koju obožava, ali ona ne mari za njega osim kao za prijatelja.

Naivan i neiskvaren, Mirko se bori s Ljubicom za gradonačelnikovu naklonost i vjeruje da bi mogao izgraditi karijeru u uredu, premda nije točno siguran kakva bi to karijera bila.

Nermin Omić- ANĐELKO ŽDERIĆ

Anđelko je dugogodišnji načelnik Gornjeg Dola koji novac od EU fondova troši na sve osim na ono što bi trebalo. Strastveni je ribolovac koji je nadjenuo ime svakoj ribu u svom ribnjaku.

Svakodnevno brine za svoje ribe, za razliku od seoskih financija i projekata za razvoj sela. Premda je već tri puta dobio novce za izgradnju crkve, ona još uvijek nije izgrađena, a čini se i da nikada neće biti.

Ako ne može na pecanje, tada voli „meditirati“ u kadi u svom dvorištu gdje skuplja snagu za naredne „teške“ fizičke i mentalne radove. Slatkorječiv kada treba, izvrstan je prodavač magle, šarmantan, čovjek iz naroda po potrebi, uživa u moći koju posjeduje jer on je ipak prvi u svom selu.

 

Foto: Nova TV

Galerija slika

'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu 'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu 'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu 'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu 'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu 'Bogu iza nogu': S emitiranjem započela nova serija Nove TV snimana u Veleševcu

Podijeli