IN MEMORIAM: Ivan Trupčević Ivček

Deda Ivček, čovjek, lovac s osmjehom, plemeniti Turopoljac
IVAN TRUPCEVIC_resized_1

Ovozemaljski život 6. rujna napustio je Ivan Trupčević Ivček, član Lovačkog društva Srna Velika Gorica. U osamdeset i osmoj godini života preselio se na vječita lovišta i nebeska prostranstva.

Od 1973. pa skoro do smrti bio je aktivni član goričke “Srne”. Nosilac je sva tri najviša odličja HLS-a i dosta lovačkih priznanja. Svi su ga zvali deda Ivček. Za sobom je ostavio dva sina s obiteljima, te petero praunučadi. Usprkos životnim teškoćama za sobom je ostavio sjećanje na čovjeka i lovca s osmjehom, plemenitog Turopoljca.

Deda Ivček je od 1973. pa do prije tri godine, četiri i pol desetljeća, osim što je bio aktivni lovac s lovačkom etikom i ljubavi prema prirodi, bio i aktivni radnik. Od mladosti, pa do poznih godina deda Ivček je obrađivao drvo i uređivao gorički Lovački dom na Kušancu. S osam desetljeća života hodao je po drvenim gredama kao po cesti, kao da ide u nedjeljni lov po goričkim poljima. Ljubav prema lovu i radu prenio je i na mlađe lovce. To dobro zna njegov sin Boro, dopredsjednik “Srne”, kao i djedovi praunuci.

Deda Ivček, sa svojim osmijehom, elanom, vitalnosti i radom ostat će u sjećanju ne samo lovcima, već i drugim Goričanima. Njegov osmijeh i ostavština čovjeka i lovca, običnog, a plemenitog Turopoljca ostat će u trajnom sjećanju. Neka ga prati i na nebeskim poljima. Dobra mu kob i u vječnosti.

Laka mu hrvatska zemlja koju je volio. Pokoj vječni daruj mu Gospode.

Zahvalni u sjećanju članovi LD Srna Velika Gorica

TEKST: B. Ćavar

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija