Search
Close this search box.

Rodbinske veze u marketingu

Autor posta

Razvojna agencija Vegora

Brending, marketing, logo firme i u kojem su oni međusobnom odnosu?

Odgovor na naslovno pitanje svi nekako znamo. Ili ne znamo. Ili ne razmišljamo o tome. …hajd’mo još jednom ponoviti. Nužno je povući liniju razgraničenja. Sva tri pojma međusobno su povezana, to su tri komponente javnog predstavljanja svake firme – ali to nisu sinonimi.

Kako definirati što je brend?
Možemo reći da je to obećanje koje je naša firma dala našim kupcima, klijentima.
Oni koji se bave oglašavanjem, mogli bi reći da je brend ukupni efekt postignut oglašavanjem i medijskim kampanjama.
Naši klijenti bi mogli reći da je brend osjećaj kojeg imaju o našoj firmi.

Sve ove definicije brenda dolaze iz komplementarnih, ali različitih perspektiva.

Marketing se pojavljuje u različitim formama. U svojoj biti, marketing je trajni proces buđenja, poticanja i održavanja interesa i lojalnosti spram firme, od strane potencijalnih klijenata. U odnosu na brend, marketing je operativni proces. Iako, kreativan sam po sebi!

 …a logo? Što govori naš logo? Logo je jednostavno prepoznatljivo vizualno rješenje koje prezentira našu firmu, naš brend i ponudu. Naizgled jednostavna stvar, međutim u stvarnosti ipak nešto potencijalno veliko – logo je grafičko rješenje koje sumira i poručuje što firma nudi, šalje poruku klijentima i daje do znanja s kim klijenti imaju posla. K tome još pomno prilagođen prilici u kojoj se aplicira.
Nije pok. Steve Jobs preplatio 100 000 $ za logo kompanije “Next” i pri tome bez prava na ijednu sugestiju o grafičkom rješenju! Ne. Znao je što traži i o kojem je poslu ovdje riječ.

N.B. Dobio je razradu loga na stotinjak stranica. Za apliciranje u najrazličitijim situacijama. Jer kad je logo u pitanju, ne vrijedi jedan za sve, tri u jedan ili slični prečaci.

O tome kako stvoriti brend i poziciju na tržištu saznajte na radionici agencije VE-GO-RA, u četvrtak, 16. rujna 2021. Radionicu vodi g. Vitomir Lučić, česti predavač naših radionica.

Više informacija o samoj radionici i formu za prijavu za sudjelovanje potražite na linku ovdje.

Obzirom da radionicu organiziramo i financiramo u sklopu projekta “Poduzetnički info”, radionicu ne naplaćujemo.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Velike Gorice –VE-GO-RA-e.

Zadnje objavljeno

Hamag-bicro -informacije - VEGORA

HAMAG – Mali zajmovi za ruralni razvoj

Od ponedjeljka 25.03. HAMAG ponovo počinje zaprimanje zahtjeva za Male zajmove za ruralni razvoj. Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali poduzetnici, te poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika i fizičke osobe u svojstvu nositelja OPG-a.

Skip to content