Novosti Sport Događanja

Čuvaj se senjske ruke: Nehaj u prvom poluvremenu zabio tri komada i vodio, Goričani u nastavku ipak napunili mrežu domaćina

14.09.2021. / Damir Žbulj

Prijateljska utakmica s Kustošijom i neugodan poraz od zagrebačkog drugoligaša za vrijeme reprezentativne pauze pa i prvenstveni remi s Dragovoljcem prije nekoliko dana, upozoravali su kako Gorica trenutno nije u idealnom stanju i kako se gostovanje u Senju kod trećeligaša Nehaja u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa treba shvatiti izuzetno ozbiljno...

Trener Rendulić je malo ispremiješao početni sastav, ali je i dalje to bila respektabilna momčad koja 'na papiru' nije trebala imati problema protiv niželigaškog suparnika.

No, bilo je problema...

Domaćin je u prvom poluvremenu čak tri puta pronašao put do mreže Kotarskog, vodio 3:2 na predahu, ali je Gorica ipak u nastavku dodala gas, okrenula susret u svoju korist i na kraju uvjerljivo izborila prolaz.

Nakon što je Lovrić zabio za početnu prednost u devetoj minuti ubrzo je stigao odgovor preko Tomca. Kad je Pršir zabio u 12. minuti činilo se kako će utakmica krenuti u mirnije vode, međutim, prvo je u 28. minuti pogodio Prizmić, a u 36. ponovno Tomac i na semaforu je bilo poprilično senzacionalnih 3:2.

Ipak, na početku drugog poluvremena Rendulić radi neke promjene, upravo Mitrović zabija za izjednačenje, a kad je Svast u 54. minuti zatresao vlastitu mrežu ipak je bilo jasno kako će se Gorica ovdje 'izvući'.

Lovrić je u 78. minuti realizirao kazneni udarac, a u finišu su Mitrović i Matar Dieye dovršili posao, za konačnih 3:7 i mjesto u osmini finala Kupa. 

Turopoljski prvoligaš u nedjelju, u devetom prvenstvenom kolu, gostuje kod Osijeka. 

GORICA: Kotarski - Doka, Marjanović, Steenvoorden (od 40. Jovičić), Keita - Junior, Pršir (od 67. Babec) - Dvorneković (od 46. Šroler), Kalik (od 46. Mitrović), Lovrić (od 84. Benito) - Matar. Trener Krunoslav Rendulić.

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli