FOTO: KK Gorica predstavila momčad za novu sezonu, očekivanja su velika

Uz igranje domaćeg prvenstva, Goričani će ove sezone premijerno zaigrati i u Alpe Adria Cupu zajedno s klubovima iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske
DSC_4526

Košarkaški klub Gorica prije dvije godine je proslavio 50 godina postojanja. Tada je predsjednik kluba Duško Radović najavio kako će klub sa svoje strane napraviti sve da se dođe do vrha. U dvije sezone u tome se i uspjelo, jer pobjede Gorice nad Splitom, Cibonom, pa i Zadrom više nisu nikakvo iznenađenje.

Uz igranje domaćeg prvenstva, Goričani će ove sezone premijerno zaigrati i u Alpe Adria Cupu zajedno s klubovima iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Uz Goricu, hrvatski predstavnici u ovoj ligi su Šibenka te Adria Oil Škrljevo.

-Borili smo se kako bi košarku u Velikoj Gorici doveli na nivo na kojem je ona trenutno. Uložili smo znatan trud kako bi nadoknadili igrače koji su nas napustili. Mislim da smo u tome i uspjeli te da ćemo to dokazati već za vikend na parketu- najavio je novu sezonu čelni čovjek goričkog kluba, Duško Radović.

-Dugo smo vagali oko ulaska u Alpe Adria Cup i mislim da nismo pogriješili. Bit će to dodatna promocija našeg grada i županije- poručio je Radović.

Josip Sesar ulazi u šestu sezonu za goričkim kormilom

Trener Josip Sesar u goričkoj je košarci prisutan već šest sezona, u kojima je klub svake godine napredovao u svakom pogledu. Dokaz toga je i ovo predstavljanje momčadi, što do sada nikada nije učinio niti jedan gorički kolektiv.

-Pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo. Dosta se klubova u prvenstvu pojačalo, tako da će liga biti jako izjednačena- kazao je Sesar.

Borna Kapusta novi kapetan 

Kapetansku vrpcu umjesto Ivana Majcunića, koji je Goricu zamijenio Cibonom, ponijet će Borna Kapusta, koji se udomaćio u Velikoj Gorici, budući da će mu ovo biti četvrta sezona u goričkom dresu.

-Vjerujem kako ćemo već u subotu u Šibeniku pokazati svoje pravo lice- poručio je kapetan momčadi.

Uz Kapustu, dres Gorice ove će sezone nositi Karlo Uljarević, Mate Kalajžić, Ante Mašić, Marko Baković, Dino Cinac, Stipe Sokol, Davor Konjević, Ivan Tvrtko Majić, Tomislav Cvitković, Frano Miloloža i Nikola Ivanetić.

Gradonačelniku Ačkaru dres s brojem 33

Podršku klubu svesrdno je pružila i Turistička zajednica Grada Velike Gorice u čijem je Turističkom uredu i održano predstavljanje momčadi za novu sezonu, kao i gradonačelnik Krešimir Ačkar, kojem je predsjednik Radović uručio i dres.

-Grad Velika Gorica je ponosan na naš košarkaški klub koji iz sezone u sezonu postiže sve bolje uspjehe. U KK Gorica od jedne kune stvore tri kune dobivene vrijednosti, i to je ono što ih krasi i donosi ovakve rezultate- rekao je gradonačelnik Ačkar.

KK Gorica ove godine pokreće i vlastitu školu košarke kojom će rukovoditi Miki Starčević, a u planu je i pokretanje školske lige na području goričkih i zagrebačkih škola.

 

 

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija