Novosti Sport Događanja

Rendulić: Morali smo malo ozbiljnije porazgovarati u svlačionici

15.09.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su zanimljivu i efikasnu utakmicu u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Gostovali su u Senju kod Nehaja, koji je nakon prvog poluvremena imao 3:2 prednost...

Ipak, u nastavku su Goričani 'dodali gas', utrpali trećeligašu još pet komada i na kraju zasluženo slavili.

Trener Rendulić imao je što za reći nakon ovakvog dvoboja...

"Čestitam svojim momcima na pobjedi, nije bilo lako igrati, vrućina je bila nesnosna..."

"Poprilično su se iscrpili, ali na kraju je bitan prolaz."

"Nismo baš ušli u utakmicu najbolje, nismo bili aktivni, ali u nastavku smo shvatili da je 'vrag odnio šalu', dečki su dali sve od sebe i zasluženo pobijedili," istaknuo je strateg Gorice.

U prvom poluvremenu mrežu Nehaja tresli su Lovrić i Pršir, dok su u nastavku precizni bili još i Mitrović, koji je bio dvostruki strijelac kao i Lovrić, te Dieye.

"Nisam bio zabrinut, ali smo u svlačionici morali malo ozbiljnije porazgovarati. Igrači su to shvatili, promijenili smo pristup, a dodatni impuls su dale i zamjene koje smo napravili na poluvremenu..."

"Bilo je najbitnije proći dalje..."

Nakon remija protiv Hrvatskog dragovoljca u prošlom kolu pred turopoljskim prvoligašem je teško gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka.

"Malo smo u Senju miksali, dali smo priliku igračima koji su manje igrali. Iscrpili smo se, ali imamo dovoljno vremena za oporavak i pripremu za gostovanje u Osijeku u nedjelju," zaključio je Rendulić.

U petak deveto kolo otvaraju Dragovoljac i Rijeka, u subotu još Slaven Belupo dočekuje Istru 1961, a Šibenik Lokomotivu. Nedjeljni derbi Hajduka i Dinama je odgođen zbog europskog izazova hrvatskog prvaka i gostovanja West Hama u četvrtak na Maksimiru.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


(Foto: HNK Gorica)

Podijeli