Novosti Sport Događanja

Važan derbi u Gradskom vrtu: Sigurno će tražiti iskupljenje protiv nas, bit će motivirani, a na nama je da im odgovorimo istom mjerom!

19.09.2021. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice danas od 19.05 sati čeka poprilično važan okršaj domaćeg prvenstva na gostovanju kod Osijeka, koji će pokazati u kakvom je stanju ekipa nakon remija s Hrvatskim dragovoljcem i zahtjevnog susreta u šesnaestini finala Kupa kod trećeligaša Nehaja u Senju...

U posljednje vrijeme Osječani ne briljiraju i za njih je ovo izuzetno bitan dvoboj, koji će možda usmjeriti sudbinu Nenada Bjelice na njihovoj klupi.

Gorica je često znala 'zapariti' Bijelo-plavima, no, češće na domaćem travnjaku...

Prošle sezone Gorica je osvojila sedam bodova u četiri utakmice protiv Osijeka, a na posljednjem gostovanju u Gradskom vrtu nije bilo pobjednika. Završilo je 1:1, a pogodak je zabio Matar Dieye.

Trener Rendulić za ovaj derbi neće moći računati na Steenvoordena, koji je u Senju zaradio ozljedu vrata. No, svi ostali glavni aduti su mu na raspolaganju...

"Najbitnije je da smo prošli dalje u Kupu..."

"Mislim kako smo i mi Osijek u nekom podjednakom stanju što se tiče energije, jer su i oni igrali Kup, dan kasnije."

"Oni su jako dobra momčad, dobro pokrivena na svim pozicijama. Neće im biti Škorića i Nejašmića, ali imaju oni širok kadar. Osijek zadnje tri prvenstvene utakmice nije pobijedio i sigurno će tražiti iskupljenje protiv nas," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša. 

"Sigurno će biti agresivni i motivirani, a na nama je da odgovorimo istom mjerom, da odigramo najbolje što možemo i naš cilj je jasan! Pobjeda!"

"Svaka utakmica je priča za sebe. Lijepo se prisjetiti te neke statistike, ali sada se dijeli 'novi špil karata'," slikovito je dodao Rendulić pa zaključio:

"Prošle sezone borili su se naslov prvaka, ove su možda slabije krenuli, ali nema sumnje kako će oni kroz koju godinu napasti prvo mjesto!"

U osječkim redovima nije još zazvonio 'alarm za uzbunu', ali situacija je daleko od idealne.

"Pobjede su te koje daju samopouzdanje i vraćaju ti vjeru u sebe. Često kažem da kada svi sumnjaju u tebe, nemoj sumnjati u samog sebe. Lako je to izgovoriti, bilo je evidentno protiv Lokomotive i Bednje da nam nedostaje malo tog samopouzdanja kojeg vraćaju golovi a pobjede nose onaj osjećaj nepobjedivosti. Do toga možemo ponovo doći samo dobrim radom i strpljenjem. Strpljivi jesmo, radimo dobro i vjerujem da ćemo protiv Gorice to već pokazati," poručio je njihov trener Nenad Bjelica pa dodao:

"Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas. Neugodna su momčad, imaju kvalitetu a nemaju pritisak, zadržali su veliki broj igrača, najistaknutiji igrač im je Lovrić i tu ćemo morati obratiti puno pažnje jer jednim potezom može usmjeriti utakmicu. Moramo i njega i sve druge igrače držati pod kontrolom, veliki respekt i poštovanje pokazujemo svakom suparniku, ali ako naša momčad bude na razini naših najboljih igara vjerujem da ćemo doći do pobjede."

Gorica je trenutno na petom mjestu s 13 osvojenih bodova iz osam utakmica, dok Osijek ima tek jedan bod više. Trenutno vodeća Rijeka ima 17 osvojenih bodova i ove sezone mogla bi nas čekati poprilično uzbudljiva borba za naslov prvaka Hrvatske!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli