Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje

Potres 2,6 po Richteru na širem zagrebačkom području: ''Dobro je streslo cijelu kuću''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim podacima EMSC-a, potres magnitude 2,7 osjetio se u nedjelju oko 15:30 sati na zagrebačkom području, a epicentar potresa bio je blizu Velike Gorice. Par minuta kasnije, iz Hrvatske seizmološke službe javljaju da je bio magnitude 2,6 po Richteru.

Prema prvim navodima EMSC-a, magnituda potresa koji se u nedjelju oko 15:35 osjetio na širem području Zagreba i Velike Gorice bila je 2,7 po Richteru.

Par minuta kasnije, iz Hrvatske seizmološke službe javljaju da je bio magnitude 2,6 po Richteru s epicentrom kod Pisarovine. ''Danas, 19. rujna 2021. godine u 15 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Pisarovine. Magnituda potresa iznosila je 2,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice'', potvrdili su iz Hrvatske seizmološke službe.

 

''Dobro je streslo cijelu kuću'', napisao je jedan od svjedoka podrhtavanja. ''Kratko, ali snažno'', iskustvo je iz Novog Zagreba. ''U Dubrancu jak zvuk i tresak od nekoliko sekundi. Već dugo nismo tako skočili'', napisali su iskustvo potresa na EMSC-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udruga građana SOS Zagreb Predložen niz mjera za obnovu porušenoga grada: Ne ispune li suvlasnici svoje obveze, država bi mogla upisati hipoteku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Magnituda 4,3 po Richteru Prilično jak potres na granici Crne Gore i Albanije: Treće podrhtavanje tla od rano jutros bilo je i najjače

EMSC navodi da je epicentar potresa bio 15 kilometara jugozapadno od Velike Gorice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene