Novosti Sport Događanja

Kazališnu sezonu u Gorici otvara dječja predstava „Čarobnjakov učenik”, a nastavlja komedija "Stambeno pitanje"

22.09.2021. / Maja Peranić

Dolaskom prvih dana jeseni otvara se i nova kazališna sezona u našem gradu. Pučko otvoreno učilište već je izdalo program i najavilo prve dvije predstave koje će zaigrati na kazališnim daskama.

Kazališna sezona u Gorici započet će predstavom za najmlađu publiku. Riječ je o oživljenoj bajci „Čarobnjakov učenik” koji na daske Dvorane Gorica donosi uigrana ekipa Scene Gorica. Priča je to o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Ovu uzbudljivu kazališnu priču možete pogledati u nedjelju 26. rujna od 17 sati.

Scena za odrasle otvara se 29. rujna, u 20 sati predstavom „Stambeno pitanje”, komedijom stanja i raspoloženja koju je na scenu postavio redatelj Ivan Leo Lemo po tekstu Snježane Babić Višnjić, a mnogi će se, gledajući je, prepoznati iz svojih bračnih ili „dobrosusjedskih“ situacija.

Ulaznice možete nabaviti na blagajni POUVG-a ili ovdje, a što vas još čeka "škicnite" ovdje.

Podijeli