Novosti Sport Događanja

Cinac: Spremamo se za dolazak Alkara, ali najviše gledamo na nas i na našu igru!

24.09.2021. / Damir Žbulj

Nakon što su u prvom kolu bili uvjerljivi na gostovanju u Šibeniku, košarkaši Gorice će na svom parketu dočekati sinjski Alkar te će pokušati zadržati pobjednički ritam na početku sezone.

Nažalost, još uvijek će se domaće utakmice u Gradskoj sportskoj dvorani igrati bez navijača i bez slobodne prodaje ulaznica, uz strogo ograničeni broj posjetitelja na tribini...

"Čim se stvore tehnički uvjeti za veći broj gledatelja i potpuno poštivanje propisanih sigurnosnih i epidemioloških mjera, bit će otvorena i slobodna prodaja ulaznica za buduće susrete. Utakmice HT Premijer lige mogu se pratiti putem HKS TV-a," pojasnili su nam iz KK Gorica.

Okršaj s Alkarom igra se u subotu od 18 sati, a dvoboj je najavio Dino Cinac, koji je prije početka sezone stigao u Goricu: “Spremamo se za utakmicu, ali gledamo najviše na nas i na našu igru. Malo smo pripremnih utakmica odigrali i sad se kroz prvih nekoliko kola uvodimo u ono što trener traži od nas. Mi smo kod kuće favoriti i mislim da svakako moramo igrati na pobjedu, tako se postaviti i ne dovoditi to u pitanje. Što se tiče Alkara to je jedna mlada i borbena ekipa. Zasigurno najveća opasnost bit će nam Dominic Gilbert i Duje Putnik koji su u dobroj formi i njih moramo nekako zaustaviti!"

Cinac je na Baldekinu za 16 minuta provedenih u igri upisao 11 poena i četiri skoka.

Trener Sesar nastavio je s kvalitetnim radom na klupi Bikova, koji bi ponovno trebali biti u samom vrhu hrvatske košarke, bez obzira na odlazak nekolicine ključnih igrača iz proteklih sezona, poput Mazalina ili kapetana Ivana Majcunića.

Ekipa je i dalje izuzetno kompetitivna i ambiciozna, Gorica igra atraktivnu, dinamičnu košarku te ima svoj prepoznatljiv stil, s velikim protokom lopte i pronalaskom najboljih rješenja na parketu.

“Alkar stiže s novim trenerom i dosta izmijenjenim rosterom u odnosu na prošle sezone. Dosta je novih igrača i stvarno imaju širok roster s 10 ili 11 igrača koji mogu igrati. Treba reći da su to mladi igrači i sigurno će im trebati vremena za uigravanje. Mi imamo svoj neki ritam, krenuli smo s utakmicama i čekaju nas tri u sljedećih tjedan dana. Moramo to odraditi na pravi način i pripremamo se za svaku utakmicu jednako. Na domaćem parketu smo favoriti, međutim moramo to pokazati svojim stavom i postavljanjem pred samu utakmicu. Dokle će nas to dovesti to ćemo vidjeti. Mislim da imamo dosta dobru momčad, nismo imali nikakvih problema, svi smo zdravi i jedva čekamo da utakmica krene," najavio je strateg Goričana.

Već za nekoliko dana, točnije u utorak 28. rujna, Goricu čeka i prvi međunarodni ovosezonski izazov u Alpe Adria Cupu. U Gradsku sportsku dvoranu stiže slovački Spisski Rytieri, koji je već odigrao prvu utakmicu te je upisao 93:85 poraz kod poljske momčadi MKS Dabrowa Gornicza.

(Foto: KK Šibenka/Milan Balaban)

 

Podijeli