Home Sport KOŠARKA Bikovi nadigrali Alkare

KOŠARKA Bikovi nadigrali Alkare

PODIJELITE

U drugom kolu HT Premijer lige Gorica je na domaćem parketu u Gradskoj sportskoj dvorani pobijedila Alkar rezultatom 90:73 (19:18, 23:15, 17:20, 31:20).

”Bez obzira na rezultat, bila je teška i zahtjevna utakmica protiv mlade momčadi Alkara koji su napravili veliki posao. Mi smo tri puta morali raditi razliku nakon povratka Alkara i pobjeđivati utakmicu. Imamo puno posla ispred nas, treba uvijek poštivati dogovoreno, novi igrači se moraju što prije prilagoditi sustavu kako bi nam bilo lakše, jer smo kratko vrijeme skupa, ali s vremenom će to biti sve bolje. U drugom poluvremenu se dogodio kratki pad koncentracije zbog raznih rotacija, poremetio se ritam, ali držali smo utakmicu u svojim rukama i nakon pobjede, već se okrećemo novoj utakmici u utorak u Alpe Adria Cupu.”, rekao je trener Josip Sesar.

Evo kako je tekla utakmica:

Prva četvrtina protekla je u neizvjesnoj borbi pri kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, ali niti jedna nije uspjela napraviti značajniju razliku pa se na mali odmor otišlo s vodstvom Bikova 19:18. Druga četvrtina nastavljena je u sličnom ritmu, a u 12. minuti gosti su floaterom Collinsa došli do 4 poena razlike (19:23). Baković tada pokreće seriju Gorice i u drugom dijelu ove dionice domaćini tjeraju vodu na svoj mlin. U 20. minuti Majić postiže koš za prvu dvoznamenkastu prednost jedne momčadi (42:31), a na veliki odmor se odlazi košem Šarića za 42:33.

Drugo poluvrijeme tricom otvara Kapusta, a malo zatim isti igrač asistira Bakoviću za alleyoop zakucavanje. Sesarov stroj u tim trenucima funkcionira besprijekorno i u 25. minuti Kalajžić polaže za najveću prednost na utakmici 57:36). u 27. minuti još uvijek je +21 (59:37) i mnogi su već pomislili da je utakmica gotova. Međutim, od početka je bilo jasno da su Sinjani došli skupo prodati svoju kožu. Krajem treće četvrtine Vučić pokreće seriju 17:0 koju dovršava Ali početkom zadnje dionice i na semaforu je samo 59:55. Baković još jednim alleyoopom prekida seriju, ali poslije koševa Gizdavčića i Alija Gorica u 33. minuti ima zalih od samo jednog poena (64:63).

Kalajžić tada stavlja ključnu tricu poslije koje Gorica radi mini seriju 7:0. Alkarima kao da ponestaje snage, a Bikovi samo povećavaju razliku koja poslije Uljarevićeve trice ide na nedostižnih +18 (90:72). Do kraja utakmice vidjeli smo još samo poen Gizdavčića za konačnih 90:73.
G

orica tako dolazi do druge svoje pobjede u prva dva kola, a ekipa Marka Trninića bez obzira na drugi poraz ipak može biti zadovoljna jer prikazala je puno bolju igru no u prvom kolu.

Goricu je predvodio Marko Baković kojeg je samo jedan skok dijelio od doubl-double učinka (23 poena i 9 skokova). Osim Bakovića Gorica je imala još četvoricu dvoznamenkastih strijelaca: Konjević je postigao 16, Cinac 12, a Majić i Kapusta 10 poena. Kapusta je dodao i 9 asistencija čime je najavio obranu najboljeg asistenta lige.
U redovima Sinjana najefikasniji je bio Gizdavčić s 15 poena, 5 skokova i 4 asista. Ali je pridodao 14 poena, a Vučić 13 poena i 7 skokova.

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić