Novosti Sport Događanja

Još jedna golijada, još jedan poraz Gorice u sudačkoj nadoknadi nakon vodstva na poluvremenu

26.09.2021. / Damir Žbulj

Još jednu nevjerojatnu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice i još jednom je ekipa Krunoslava Rendulića, koji je baš danas 'proslavio' 48. rođendan, ostala bez bodova...

Goričani su se Rijeci trebali suprotstaviti desetkovani ozljedama i suspenzijama, bez praktičke cijele stoperske linije, bez Jovičića, Krizmanića i Steenvoordena...

I to su napravili na fantastičan način, gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrali su bez isključenog Delfija, ali su u konačnici opet ostali razočarani konačnim ishodom.

No, imali su svoje prilike, pogotovo u prvom dijelu, a u sudačkoj nadoknadi uspjeli su doći do izjednačenja.

Međutim, gosti su već u idućem napadu zabili za konačnih 3:4 i njihovo novo veliko slavlje protiv Gorice ove sezone.

Nažalost, turopoljskom prvoligašu nisu bili naklonjeni niti suci, jer je u petoj minuti sudačke nadoknade u kaznenom prostoru Rijeke nastradao Dvorneković, ali VAR i Zebec su odlučili kako nema najstrože kazne, iako je bilo evidentno da je Smolčić pokupio Nindžu, u njegovom 200. nastupu za Goricu.

Šteta, jer domaći su sjajno otvorili dvoboj i već u 12. minuti vodili pogotkom Lovrića s bijele točke. Matar je pogodio vratnicu, a na odbijenoj lopti Mitrović je izborio kazneni udarac, uz sugestiju VAR-a za suca Zebeca.

I onda su se zaredale šanse Gorice, neprecizan je bio Matar, Lovrić je pogodio gredu, Mitrović vratnicu...

Naravno, stigla je kazna u finišu prvog poluvremena. Tomečak je nabacio s desne strane, Abass glavom pogodio mrežu Ivana Banića.

Ali da se na predah ode s goričkom prednošću pobrinuo se mladi Saša Marjanović, koji je s Babecom činio stoperski par na ovom dvoboju.

Lovrić je u drugoj minuti dodanog vremena fantastično nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, Matar je pucao iz blizine, Zlomislić obranio, a odbijanac je u mrežu pospremio 19-godišnji branič Gorice. I to je morao potvrditi VAR...

Nastavak nije mogao početi lošije za domaće, jer je Rijeka praktički čim se krenulo s centra izjednačila na 2:2. Lindon Selahi povukao je od centra, odigrao dupli pas s Abassom te smireno poentirao.

Vjerojatno ključni trenutak dogodio se samo nekoliko minuta kasnije, kad je Delfi kao zadnji igrač srušio Selahija i za to je od Zebeca dobio izravan crveni karton.

Brojčanu prednost Rijeka koristi u 58. minut, kad je udarac Selahija pogodio Doku u ruku, Zebec je svirao penal za goste, a Robert Murić je pogodio za preokret i 2:3 na semaforu.

Umrtvili su tada gosti igru i Gorica je ostala bez prave prigode sve do 72. minute, kad je Lovrićev pokušaj otišao malo pokraj gola.

Vrijeme je odmicalo, činilo se kako će Riječani rutinski privesti dvoboj kraju i onda je opet krenula 'ludnica'.

U drugoj minuti sudačkog dodatka, poslije kornera Juniora i gužve u 16-ercu Rijeke lopta dolazi do Tonija Fruka, koji majstorski pogađa suprotne rašlje i donosi erupciju oduševljenja na gradski stadion.

Veselje je trajalo do idućeg napada, kad se Ampem silovito probio kroz goričku obranu, njegov udarac sjajno je obranio Banić, ali se lopta odbila ravno na nogu Pavičića i nije mu bilo teško 'stisnuti' loptu u travnjak pogoditi za konačnih 3:4.

Bilo je još dovoljno vremena za novi napad Gorice, a o startu na Dvornekoviću u šestoj minuti sudačke nadoknade i nedosuđenom jedanaestercu još će se pričati narednih dana...

 "Ne mogu se oteti dojmu da smo na poluvrijeme morali otići s osjetnijom razlikom. Nismo zabili ono što smo morali i na kraju se utakmica okrenula. Dobili smo gol odmah na početku nastavka, zaradili isključenje, bili smo u podređenom položaju, ali smo se uspjeli vratiti," komentirao je nakon poraza trener Rendulić pa dodao:

"Na kraju opet napravimo kardinalnu pogrešku, to mi je neobjašnjivo."

"Ako u dvije utakmice zabijete pet golova i ne osvojite niti bod onda je problem u nama. Možemo sada govoriti što god hoćemo, ali smo primili sedam golova u posljednja dva susreta, što je puno previše. Čini mi se da nam u završnici ponestane samopouzdanja, a trebalo bi biti obrnuto, nakon što smo zabili gol. Napravili smo glupost i zato smo kažnjeni. Čestitam momcima na borbenosti, izgarali su od prve do zadnje minute, ali nismo za to nagrađeni. Ništa, idemo dalje," zaključio je strateg Gorice.

U idućem kolu, već u petak, Gorica gostuje kod Šibenika.

 

HNK GORICA: Banić - Doka (od 71. Dvorneković), Marjanović, Babec, Keita - Pršir (od 71. Junior), Sarić - Delfi, Mitrović, Lovrić (od 83. Fruk) - Matar (od 71. Stojanovski)

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Podijeli