Novosti Sport Događanja

Napuštena građevina pretvara se u "tvornicu ambalaže" vrijednu 50 milijuna kuna, zaposlit će nove radnike!

28.09.2021. / Petar Brnada

U svega nekoliko godina od pojave na tržištu tvrtka Modepack postala je jedan od najvećih lidera u proizvodnji visokokvalitetne ambalaže za logistički prijevoz robe, s naglaskom na e-trgovinu i kurirske dostave te sigurnosno pakiranje za novac i dragocjenosti, a sada su odlučili proširiti svoje poslovanje i smjestiti se u našoj Velikoj Gorici.

Modepack koji izvozi na 32 svjetska tržišta zbog eksponencijalnog rasta poslovanja još lani donio je odluku o pokretanju nove investicije te udvostručenju kapaciteta, a za Poslovni dnevnik potvrdili su da bi kroz mjesec dana trebali početi i građevinski radovi na njihovom novom, 50 milijuna kuna vrijednom pogonu u Velikoj Gorici, u Ulici Fausta Vračića, o čemu smo ranije pisali i OVDJE.

Otkrili su da će u novom pogonu zaposliti 20-ak novih radnika, a što će značiti rast zaposlenosti od 50-ak posto jer trenutno imaju 42 zaposlena. Direktor i vlasnik tvrtke, Jure Širić, pojasnio je da će novi pogon biti kapacitiran za 12 do 14 proizvodnih linija, ako će tržišne okolnosti to tražiti, i 80-ak zaposlenih.

-Kako je u našem biznisu ekologija i zelena agenda generalno vrlo važna tema, čak smo se i kod planiranja investicije odlučili primijeniti taj model. Naime, odlučili smo da nećemo ići u greenfield investiciju nego u reciklažu nekog postojećeg objekta. Ubrzo smo pronašli što smo tražili u nedovršenom projektu propale građevinske tvrtke Tempo koja je u Velikoj Gorici sredinom 1990-ih krenula gradnju svojeg prodajnog sjedišta, ali je zbog poslovnih poteškoća projekt stao s gradnjom, a tvrtka završila u stečaju- rekao je Širić za Poslovni dnevnik.

Amazon, H&M, Vans, Adidas, DHL, DPD, Loomis, brojne europske financijske institucije kao i burza dijamanata u Antwerpenu (Antwerpen World Diamond Centre) samo su neki od brojnih korisnika kurirske i sigurnosne ambalaže zagrebačke tvrtke Modepack. Kako se radi o velikom prostoru koji obuhvaća zgradu od 5500 m² i zemljište od 32.000 kvadrata, iz tvrtke su napomenuli da je moguće i daljnje širenje.

Podijeli