Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Bikovi protiv slovačkih Vitezova na otvaranju Alpe Adria Cupa

28.09.2021. / Damir Žbulj

Nakon uvodne dvije pobjede u hrvatskom prvenstvu košarkaši Gorice napravit će prvi ovosezonski međunarodni iskorak, na otvaranju Alpe Adria Cupa, regionalnog natjecanja u kojem nastupaju i klubovi iz Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Poljske.

U utorak od 18 sati u Gradsku sportsku dvoranu stiže Spišskí Rytieri, prvak Slovačke, koji u svojim redovima ima nekoliko zanimljivih igrača.

Cijelo natjecanje odlična je prilika i za promociju Velike Gorice, turopoljskog kraja i Zagrebačke županije na internacionalnom tržištu i u zemljama koje tradicionalno turistički gravitiraju prema Hrvatskoj.

Uz Goricu, u Alpe Adria Cupu nastupaju i Šibenika te Adria Oil Škrljevo...

"Na kraju je ispala utakmica malo teža od očekivanog. Kao što nam je trener rekao, triput smo je morali pobjeđivati i samo smo sa svojim glupim greškama dozvolili Alkaru da se vrati u utakmicu. Naša je greška da nismo to lakše priveli kraju i rasterećenije odradili..."

"Mene je ekipa 'izbacila', to je tako. Mi 'novi' svakako trebamo ući u taj sistem, koji je specifičan. Svatko ima neku svoju ulogu i treba nam još malo vremena. Drago mi je da sam dobro odigrao, ali mislim da mogu puno, puno bolje," osvrnuo se na subotnji dvoboj s Alkarom Davor Konjević, koji je prije nekoliko sezona već igrao u Gorici.

"Ekipa je i tada bila dobra, ali smo svi skupa bili puno mlađi pa tako i ja. Mislim da sam sada puno zreliji, kompletniji igrač s puno većim iskustvom i svakako mislim da je ova momčad za puno veće domete. Sigurno možemo najjačima pomrsiti račune. Klub je napredovao i organizacijski. Uprava s predsjednikom Radovićem radi dobar posao i svi se osjećamo ugodno i stvarno je užitak biti ovdje," dodao je Konjević, koji je uz Marka Bakovića bio ponajbolji u slavlju nad Sinjanima.

"Igramo tu prvu utakmicu u Alpe Adria Cupu, ali smo do sada bili fokusirani na hrvatsko prvenstvo. Napravili smo skauting i sada idemo vidjeti kako to izgleda na 'drugom tržištu', malo da proširimo vidike i izvan regije. Mislim da su dobra ekipa i da će biti dobra utakmica. Svako svakog može dobiti, svi igramo domaće lige i tko zna u kojem sastavu će igrati klubovi. Pokušat ćemo dobiti što više utakmica, proći grupu pa gdje nas onda to odvede," najavio je Baković.

Protiv Alkara je predvodio na terenu, ali je zbog jedne njegove tehničke pogreške cijela ekipa u trećoj dionici pomalo izgubila živce i ispustila veliku prednost.

"Ne znam od kuda se stvorila ta nervoza, nepotrebno. Iz neke gluposti smo se doveli u situaciju da nas sustignu. Nisam htio izgubiti živce, ali bila je to neka ljudska reakcija. Onda je to povelo ekipu na krivi kolosijek i malo smo si zakomplicirali život i na kraju smo se morali 'čupati'..."

"Srećom, ispalo je dobro. Mogla je utakmica otići u drugom smjeru, onda bih ja bio tragičar pa bi tu 'bježao po dvorani'. Imao sam razlog zašto sam se morao iskupiti pa sam morao malo više potegnuti," zaključio je Baković.

Dvoboj s prvakom Slovačke igra se u Gradskoj sportskoj dvorani utorak od 18 sati, uz prijenos uživo putem livestreama na YouTube kanalu KK Gorica.

Zbog tehničkih uvjeta vezanih uz epidemiološke odredbe za prvu domaću utakmicu Alpe Adria Kupa neće biti slobodne prodaje ulaznica, a broj posjetitelja u dvorani bit će strogo ograničen. Čim se stvore tehnički uvjeti za veći broj gledatelja i potpuno poštivanje propisanih sigurnosnih i epidemioloških mjera, bit će otvorena i slobodna prodaja ulaznica za buduće utakmice.

Podijeli