Novosti Sport Događanja

Može i bez Lovrića: Toni Fruk zabio golčinu pa dokrajčio Šibenčane!

01.10.2021. / Damir Žbulj

Nakon što su u protekla dva kola pomalo nesretno i nespretno ostali bez bodova, nogometašima Gorice na gostovanju kod Šibenika se sve to 'vratilo'. Domaćin je imao puno više prilika, dominirao je u posjedu lopte, u udarcima prema protivničkim vratima i u 'mrtvim' šansama, ali su na kraju golovi Tonija Fruka presudili da se turopoljski prvoligaš kući vrati sa sva tri boda.



Fruk je protiv Rijeke zabio svoj prvijenac, a sada je u početnoj momčadi bio umjesto 'kartoniranog' Kristijana Lovrića te je odmah pokazao raskoš svog talenta. Već u 15. minuti zabio je golčinu, jedan od najljepših pogodaka ove sezone.

Primio je loptu Kalika na lijevoj strani kaznenog prostora i poslao projektil u bliže rašlje!

Pogodak odluke postigao je u samom finišu prvog poluvremena, nakon što je Kalik izborio prekršaj na 20-ak metara te brzinski izveo slobodnjak do Fruka, a njegov udarac se od šibenskog braniča odbija u domaću mrežu.


Gorica je bila najopasnija u toj završnici prvog poluvremena, kad je udarac Kalika prošao malo pokraj gola, dok su i Matar i Fruk stvorili još jednu opasnu situaciju, no. većinu utakmice Šibenčani su prijetili Baniću.

Jedini pogodak zabili su u 66. minuti, kad je Ćurić pucao iz daljine, a lopta se od Krizmanića odbila pokraj vratara Gorice.

Najopasnije je pred golom Goričana bilo u samoj završnici utakmice i samo zahvaljujući sreći, raspoloženom Baniću i dekoncentraciji šibenskih igrača ponovno nismo vidjeli neki 'ludi' preokret ili prosipanje bodova u sudačkoj nadoknadi.

Trener Rendulić može biti presretan slavljem na Šubićevcu, ali igra Gorice u ovom dvoboju nije bila na očekivanoj razini.

Ipak, najvažniji su osvojeni bodovi i potreban mir uoči reprezentativne pauze. Idući izazov je 16. listopada doma protiv Istre 1961.

HNK GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec (od 62. Janković), Sarić - Mitrović (od 78. Benito), Kalik (od 78. Šroler), Fruk (od 67. Dvorneković) - Matar (od 67. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli