Novosti Sport Događanja

Policija uhitila pijane vozače: Jedan u Bukevju „pokosio” pješaka, drugi Veleševcem jurio s više od 2 promila

04.10.2021. / Maja Peranić

Buran vikend na cestama velikogoričkog kraja je iza nas. Policija je provodila pojačan nadzor prometa te tom prilikom utvrdila ukupno 15 prekršaja vozača, a dogodile su se i dvije prometne nesreće. U Bukevju je nakon naleta automobila kojim je upravljao alkoholizirani vozač teško stradao 28-godišnji pješak o čemu smo pisali ovdje. Podsjetimo samo da se vozač nije zaustavio nakon što je automobilom „pokosio” 28-godišnjeg mladića, te je kasnije pronađen od strane policije, uhićen i predan državnom odvjetniku te je protiv njega podignuta kaznena prijava.

-Po policijskim službenicima PP Velika Gorica pronađen je vozač i njegov osobni automobil koji su sudjelovali u prometnoj nesreći. Tom prilikom je utvrđeno da se rado o muškarcu starosti 30 godina kojom prilikom je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,14 g/kg. Nakon toga je uhićen i protiv istog je podignuta kaznena prijava i predan je dežurnom Državnom odvjetniku-izvijestili su iz policije.

Alkoholizirani je na našim prometnicama bilo više. Policija je utvrdila tri takva prekršaja za vikend, a rekorder je svakako 71-godišnjak koji je u petak, 1. listopada, oko 21 sat zaustavljen u Veleševcu. Muškarac je napuhao 2,23 promila, nakon čega je uhićen te mu je na 12 sati oduzeta vozačka dozvola.

-Muškarac starosti 71 godinu upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom ulice Selce u mjestu Veleševec u smjeru zapada. Nadzorom kod kbr.3 iste ulice gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg,. Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i nakon čega je uhićen i naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do otriježnjena. Isti nije recidivist, no protiv njega je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu-priopćili su iz policije.

Osim ovih izdvojenih slučajeva, za vikend se tijekom provođenja akcije dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a od 15 utvrđenih prometnih prekršaja najviše je bilo onih nepropisne brzine. Utvrđena su tako 4 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, 1 prekršaj isteka prometne dozvole te 6 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Podijeli