Novosti Sport Događanja

Pinky slavi prvake Hrvatske: Elena Pleša i Mateo Tomašić zlatni, u Veliku Goricu stigle i tri bronce

04.10.2021. / Damir Žbulj

Fantastične rezultate ostvarile su članice i članovi velikogoričkog judo kluba Pinky na Prvenstvu Hrvatske, koje se u Zagrebu održalo za kategorije dječaka i djevojčica do 14 godina te U23 mlađih seniorki i seniora.

Elena Pleša ponovno je briljirala, a u finalu kategorije do 52 kilograma je bila bolja od Šejle Škaljić iz Dubrovnika.

U uzrastu mlađih seniorki i seniora Pinkyju su u konkurenciji 130 natjecatelja iz 30 klubova predstavljali i Borna Lasić, koji je u kategoriji do 60 kilograma bio brončani, dok je Jan Putanec osvojio peto mjesto.

Leo Herić je u kategoriji do 100 kilograma također bio brončani!

Nastupili su još i Matija Ivanjko (-66 kg) i Enzo Šušković (- 73kg)

ZLATNI MATEO

U konkurenciji do 14 godina naslov prvaka Hrvatske osvojio je Mateo Tomašić, koji je nastupio u kategoriji do 46 kilograma, a u borbi za zlato porazio je Tomu Uhača iz kluba Istarski borac Pula.

U ovom uzrastu djevojčica i dječaka nastupilo je ukupno 256 natjecatelja iz 51 kluba, a medalju oko vrata stavio je i Niko Grgurev, koji je u konkurenciji do 60 kilograma bio brončani. Jan Šipušić osvojio je sedmo mjesto.

Vid Baklaić u kategoriji do 42 kilograma bio je peti, a nastupili su još i Adrian Hren (-55kg), Andrija Grčić (- 66kg), Pavla Šego (-52kg) i Urša Atalić (- 57kg).

"Čestitamo svima, a već krajem listopada očekuje nas novo Prvenstvo Hrvatske, u uzrastu mlađih kadetkinja i kadeta," poručili su sjajni Pinkyjevci.

 

(Foto: CRO Judo)

Podijeli