Novosti Sport Događanja

Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest

05.10.2021. / Redakcija

Sreća, ponos i zajedništvo - sve su to osjećale djevojke iz DVD-a Ribnica na sinoćnjem prijemu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica. Na VIII. Državnom natjecanju vatrogasaca RH osvojile su titulu državnih prvakinja u kategoriji žene A i time se plasirale na Vatrogasnu olimpijadu koja će se održati sljedeće godine.

Velikogorička vatrogasna zajednica ovim je prijemom potvrdila kako je uistinu riječ o velikom uspjehu te iskazala zahvalnost što imaju ekipu poput DVD-a Ribnica u vlastitim redovima.

- Nije mala stvar biti državni prvak, pogotovo u kategoriji žene A. Ovo je drugi odlazak na Olimpijadu, stoga mislim da ste pomalo počele pisati povijest. Mi smo u zajednici jako ponosni na vas i na to da imamo ovakvu ekipu. Sjećam se da je nekad davno Mraclin imao uspjehe na takvom nivou i još se dan danas priča o tome, a tako će generacije pričati i o vama- riječi hvale djevojkama je uputio Dalibor Mrakovčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Uspjeh DVD-a Ribnica rezultat je dugogodišnjeg rada i angažmana u natjecateljskom djelu. Osim u kategoriji žene A, na državnom natjecanju sudjelovala je njihova ženska B te muška B ekipa.

-Drago nam je da možemo ići s ovakvom odličnom ekipom na prijem, na državno natjecanje i dalje na Olimpijadu, a nadam se da ćemo i tamo ostvariti vrhunske rezultate. U samoj zajednici svojim rezultatima smo pokazali što možemo i nadam se da ćemo ovih godina u muškoj i ženskoj B kategoriji biti skupa s našim curama na vrhu- rekla je predsjednica DVD-a Ribnica Anita Rajković Mravec.

Raspored vatrogasnih natjecanja uvelike je promijenjen od pojave koronavirusa zbog čega su često bila otkazana ili odgođena. Unatoč neizvjesnosti, djevojke iz DVD-a Ribnica uspješno su se pripremile za državno natjecanje i dokazale vlastitu kvalitetu.

-Jako smo zadovoljne, iako smo to očekivale jer smo dale sve od sebe. Ove godine smo se same pripremale zbog toga što su informacije za natjecanje bile nejasne i nismo znale u kojoj će fazi biti epidemiološke mjere u državi. Pripreme su krenule dosta kasno i imale smo otprilike 2 mjeseca, ali cure su cijelo vrijeme aktivno vježbale, najčešće tri ili četiri puta tjedno- kazala je članica DVD-a Ribnica Lucija Navračić.



Na VIII. Državnom natjecanju vatrogasaca RH na varaždinskom stadionu Sloboda prošlog su vikenda sudjelovala 203 natjecateljska odjeljenja i 2030 natjecatelja. Natjecanje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a odvijalo se na 8 natjecateljskih staza i 3 staze za štafetnu utrku.

Galerija slika

Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest Prijem zlatnih djevojaka: Drugi put izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu i počele pisati povijest

Podijeli