Novosti Sport Događanja

Čolina i Pršir ponovno dali doprinos slavlju Mladih Vatrenih!

13.10.2021. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je svoj put prema Europskom prvenstvu i četvrtom pobjedom svom četvrtom nastupu u novom kvalifikacijskom ciklusu.

Nakon sjajne partije protiv Norvežana u petak u Varaždinu, izabranici Igora Bišćana slavili su i na gostovanju u Azerbajdžanu, ponovno uz doprinos goričkih nogometaša.

David Čolina odigrao je cijelu utakmicu, a nakon njegovog odličnog udarca u otvaranju utakmice Roko Šimić zabio je svoj drugi pogodak na dvoboju. Sin Darija Šimića na kraju je upisao hat-trick, Nikola Soldo, sin Zvonimira Solde dodao je jedan pogodak, a u 5:1 pobjedi jednom je precizan bio i Josip Šutalo.

U početnoj postavi bio je Jurica Pršir, veznjak Gorice iz Odranskog Obreža, koji je na terenu bio do 73. minute, kad je umjesto njega ušao Bulat. 

Krešimir Krizmanić i Dominik Kotarski ostali su u ovom dvoboju na klupi... 

Hrvatska U-21 selekcija ima u ovim kvalifikacijama maksimalan učinak i na najboljem je putu da pod Bišćanovim vodstvom ponovno osigura svoje mjesto među najboljim europskim reprezentacijama.

"Jako sam zadovoljan, ne samom ovom utakmicom koja se naposljetku ipak pokazala laganom, ali nije lagana i neće biti lagana drugim momčadima koje dođu u Azerbajdžan. Zadovoljan sam i ovim ciklusom, i onim prethodnim, zadovoljan sam i svojom momčadi, dečki su pokazali da su u kratkom razdoblju postali ozbiljna natjecateljska momčad, energična, željna i motivirana. Znali smo da moramo snažno krenuti i dati suparniku do znanja da smo došli po tri boda. Riješili smo sve u prvom poluvremenu i mirno priveli utakmicu kraju," poručio je nakon nove pobjede izbornik Bišćan, piše hns-cff.hr

Iduće okupljanje je u studenome, kad će Mladi Vatreni igrati doma protiv Estonije pa gostovati u Austriji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Podijeli