Favoriti sigurni, +17 Gorice protiv Sonika

Odigrane tri utakmice 5. kola košarkaške Premijer lige, a uvjerljive su pobjede upisali Adria Oil Škrljevo, Cedevita Junior i Gorica
DSC_6110

Nakon poraza od Šibenke u prošloj utakmici košarkaši Adria Oil Škrljeva vratili su se pobjedama te su u Sinju vrlo lako svladali Alkar 98-79. Napadački su gosti bili odlični od prve do zadnje minute te su ostvarili četvrtu pobjedu u sezoni.

Predvodio ih je Josip Barnjak s 22 poena, pet skokova i četiri asistencije. Paolo Marinelli je dodao 20 poena. Kod Alkara je najbolji bio Viktor Šarić (22 poena i sedam skokova).

Gorica je došla do omjera 3-2 nakon domaće pobjede protiv Sonik Puntamike 88-70. Vrlo brzo je ovaj dvoboj usmjeren na stranu domaćina koji je nakon prvih deset minuta vodio 23-11 te je u ostatku utakmice lagano povećavao i održavao prednost. Najbolji kod Gorice bili su Karlo Uljarević s 18 poena te Dino Cinac s 14 poena i šest skokova. Prvo ime Sonik Puntamike bio je Ivan Vučić (17 poena, pet skokova i tri dodavanja).

Cedevita Junior je slavila kod Šibenke 80-61 te je i ta momčad na omjeru 4-1 koliko imaju Cibona, Split i Adria Oil Škrljevo. Gosti su dvoboj prelomili u trećoj dionici koju su dobili čak 27-9. Najviše poena kod gostiju je ubacio Josip Batinić (17), ali je vrlo dobru partiju odigrao Goran Filipović (sedam poena, 10 skokova i osam asistencija).

 

Grad
Grad Zagreb
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija