in , ,

Bikovi su se vratili na pobjedničke staze

Gosti su bili ravnopravan suparnik do 5. minute, a nakon toga Gorica je otišla na dvoznamenkastu prednost i kontrolirala utakmicu do kraja

U 5. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras u Gradskoj sportskoj dvorani dvije ekipe koje su započele prvenstvo s omjerom 2-2. Utakmica je odlučivala koja će ekipa u gornji dio tablice, a koja u donji, navodi se u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

Igrači Sonik Puntamike držali su se do sredine prve četvrtine kada su nakon polaganja Vučića poveli 8:9. Međutim, do kraja četvrtine Bikovi rade seriju 15:2 koju tricom zaključuje Uljarević i na mali odmor se odlazi rezultatom 23:11.Gosti su se još kako tako držali do pred kraj 2. četvrtine kada Gabriel Marić smanjuje na 40:30. No, u finišu ove dionice Kalajžić veže 4 poena i Gorica na veliki odmor odlazi s +15 (45:30).

U 2. poluvremenu igrači Josipa Sesara još više podižu ritam i rade seriju 9:2. Na semaforu je 54:32 za domaćine i utakmica je prelomljena. U 25. minuti Cvitković podiže razliku na +25 (62:37), a ista razlika je i u 36. minuti nakon trice Savića (79:54). Do kraja utakmice Goričani rutinski održavaju prednost sve do konačnih 88:70. Zaslužena pobjeda goričkih košarkaša koji su nakon dugo vremena nadskakali protivnika (42-27) i limitirali mu tricu na jednu trećinu uspješnosti (6/18).

Kod domaćina najefikasniji su bili Uljarević sa 18 poena i Cinac sa 14 poena, dok su se god gostiju istaknuli Ivan Vučić sa 17 poena i Gabriel Marić sa 15 poena.

Trener Gorice, Josip Sesar : ”Mislim da smo nakon dva vezana teška poraza protiv Cibone i Splita, igrali nervozno u početku utakmice. Međutim zadovoljan sam igrom u početnih 25-30 minuta gdje smo već u drugoj četvrtini riješili utakmicu. Na kraju u zadnjoj četvrtini vidio se njihov nedostatak zbog ozlijeđenih igrača. Imamo dan odmora, pripremu za Zabok i okrećemo se narednim utakmicama.”

Igrač Gorice, Dino Cinac: ” Nakon dvije zadnje utakmice gdje smo lošije odreagirali, na domaći teren došao nam je ravnomjeran protivnik, odigrali smo sve kako smo pripremali, timski odigrali, rasporedili minute te pokazali da nikome neće biti lako igrati protiv nas. Tako moramo nastaviti dalje i dizati se iz utakmice u utakmicu, kako bi do kraja sezone dosegli sve naše mogućnosti.”

Trener Sonik Puntamike, Stipe Kuliš: ”Nismo pokazali svoju igru koja nas je krasila temeljenu na intenzitetu igre zbog velikog pražnjenja nakon utakmice sa Cibonom gdje smo imali samo 7 igrača. Danas nam je rotacija bila još više sužena zbog ozljede kapetana Dina Pajića, Luka Tomas također nije mogao doći s nama. U ovoj utakmici 4 igrača su se morala pridružiti koja prethodno nisu imala iskustva u HT Premijer ligi, te nismo uspjeli odgovoriti na ritam u ovoj utakmici.”

Igrač Sonik Puntamike, Gabriel Marić: ” Čestitam igračima Gorice na pobjedi. Mi se nismo držali našeg plana na početku utakmice, kasnije se već nismo više uspjeli vratiti. Okrećemo se sljedećim treninzima i utakmicama u nadi da ubuduće pokažemo igru iz zadnjih utakmica i da budemo što bolji”, poručio je za KK Goricu Nenad Mudrinić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu