Novosti Sport Događanja

Neuvjerljiva domaća partija Gorice: Istra zasluženo uzela bod

16.10.2021. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze očekivala se puno bolja predstava nogometaša Gorice, kojima je u goste stigla Istra 1961, ekipa koju su dobili u posljednja tri međusobna dvoboja i koja je jedinu pobjedu nad turopoljskim prvoligašem ostvarila još 2018. godine, baš pod vodstvom upravo Krunoslava Rendulića, sadašnjeg trenera Gorice.

Međutim, gosti su se pokazali kao 'tvrd orah' te su zasluženo uzeli bod na velikogoričkom Gradskom stadionu.

Rendulić za ovaj susret nije mogao računati na ozlijeđene Juniora i Suka, ostali su prema najavi bili spremni za ovaj dvoboj, no, iznenadio je s nekoliko imena u početnoj postavi, prije svega s Dominikom Kotrarskim na vratima, koji je protekla dva tjedna proveo s U-21 reprezentacijom, bez nastupa za Mlade Vatrene. U posljednjoj liniji bili su Musa, Jovičić, Krizmanić i Keita, ispred njih Babec, Kalik i Sarić, na krilima su bili Mitrović i Lovrić, a u vrhu napada i dalje neuvjerljivi Matar Dieye, koji je na travnjaku  bio sve do 67. minute, kad je umjesto njega ušao Fran Brodić.

Puljani su mogli povesti već u devetoj minuti, poslije velike pogreške Elvisa Sarića. BiH reprezentativac je katastrofalnom povratnom loptom idealno poslužio Belju, koji se iznenada našao sam ispred Kotarskog, no, pogodio je tek u vratnicu.

I kako to obično biva u nogometu, umjesto vodstva gostiju u prednosti se samo nekoliko minuta kasnije našla Gorica. I to na bizaran način. Dobro je Lovrić ubacio iz kornera s lijeve strane, u skoku je najviši Frano Mlinar, a veznjak Istre 'majstorski' loptu šalje u vlastitu mrežu.

Poprilično su 'sterilni' bili Goričani u prvom dijelu, iako su solidno stajali na travnjaku i vrebali svoju šansu...

Žuto-zeleni su ipak bili bliže pogotku, pogotovo u 33. minuti, kad su u jednoj izuzetno opasnoj situaciji tražili i kazneni udarac, ali VAR je odlučio da Kotarski nije skrivio penal...

U nastavku su gosti još odlučnije krenuli po pogodak, a to se vidjelo već u 51. minuti, nakon što je Einar Galilea sjajnim udarcem glavom natjerao Kotarskog na vrhunsku intervenciju.

Međutim, samo nekoliko napada kasnije nije obranio udarac Hassane Bandea! Ofenzivac Istre je na centru srušio Keitu i uzeo mu loptu, sudac Pejin nije smatrao da je to bio prekršaj, a u nastavku akcije Bande je projurio do domaćeg kaznenog prostora i prelako došao do prilike, koju nije propustio. Nitko ga nije zaustavio, namjestio se na lijevu nogu i lagano pogodio u bliži kut.

Rendulić je nakon toga krenuo s izmjenama, ušli su ubrzo Jurica Pršir i Younes Delfi umjesto Kalika i Sarića. Na teren je malo kasnije poslao i Brodića, u završnih desetak minuta Fruka i Jankovića, ali bez konkretnog učinka na igru svoje momčadi, koja je u nastavku bila poprilično bezidejna.

U čvrstom i na momente nervoznom dvoboju najbolji pokušaj je bio onaj Lovrića iz slobodnog udarca, dok su Puljani imali svoje trenutke i opasne situacije u kojima su čak mogli i do sva tri boda.

Gorica je u ovom dvoboju propustila uhvatiti priključak s vodećom 'četvorkom', prije dva velika listopadska okršaja, u idućem kolu na Poljudu kod Hajduka i nakon toga doma protiv Dinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore



(Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL)

Podijeli