Novosti Sport Događanja

Rezultati vikend akcije: Najviše prekršaja zbog brzine, rekordera zaustavili u Starom Čiču

18.10.2021. / Redakcija

Tijekom vikenda od 22 do 6 sati na području PP Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ kojom je utvrđeno 14 ciljanih prekršaja i to: 6 prekršaja nepropisne brzine kretanja, 5 prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje, 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj vožnja bez položenog ispita.

Također je utvrđeno 6 ostalih prekršaja iz domene prometa, tj. ukupno su utvrđena 20 prometna prekršaja.

Alkoholni rekorder ovog vikenda je 32-godišnji muškarac koji je vozio s 1.57g/kg alkohola u krvi, a zaustavljen je u Starom Čiču u subotu u 23,30 sati.

-Upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Velikogoričke ulice i mjestu Staro Čiče u smjeru jugoistoka, a zaustavljen je kod br. 22 gdje je izvršenim nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1.57 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg, Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je smješten u posebnu prostoriju PP Velika Gorica do otrježnjenja. Isti nije recidivist zbog čega je protiv istog podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem- izvijestili su iz policije.

Jedna osoba je zadržana u posebnoj prostoriji do otrježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom, dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Podijeli