Novosti Sport Događanja

Festival Turbooks u Goricu doveo dobitnicu Nagrade "Meša Selimović"

21.10.2021. / Redakcija

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige održan je trodnevni književni festival Turbooks. Za kraj ovog festivala, u organizaciji GKVG, jučer je u Galženici gostovala renomirana, nagrađivana i međunarodno priznata hrvatska književnica Ivana Bodrožić, a na susretu su sudjelovali i velikogorički srednjoškolci.

Tridesetak učenika Ekonomske škole provelo je zanimljivih i ugodnih sat vremena u društvu autorice, a susret su izvrsno moderirale učenice Monika Kelemenić i Naomi Strejček. Spisateljica je mlade oduševila svojim razgovornim stilom i pristupom njihovoj generaciji te im probudila dodatnu motivaciju za čitanje i pisanje.

Nakon gostovanja u Požegi gdje je svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige, posjetom Velikoj Gorici Ivana Bodrožić nastavlja predstavljati svoj najnoviji roman „Sinovi, kćeri“ koji je osvojio Nagradu „Meša Selimović“ za najbolji roman 2020. godine. Ova ugledna nagrada dodjeljuje se za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije i njome se tradicionalno završavaju međunarodni književni susreti Cum Grano Salis u Tuzli.

Mjesec hrvatske knjige književna je manifestacija koja se svake godine održava u periodu od 15. listopada do 15. studenog, a cjelokupni program GKVG možete pronaći ovdje.

FOTO: Knjižnica Galženica/instagram

Podijeli