Novosti Sport Događanja

Zanimljiva nedjelja u Gorici - povijesna šetnja i film uz vruće kestene na otvorenom

23.10.2021. / Redakcija

Nakon kišne uvertire u vikend ova nedjelja donosi ugodan sunčan dan, baš po mjeri da ga se iskoristi za boravak na otvorenom. A ako tome pridodate mogućnost da nešto zanimljivo i čujete, upoznate bolje svoj kraj, ili se na kraju dana opustite uz kino projekciju na otvorenom, onda već imamo plan za lijepi dan!

Zašto ne biste prošetali do parka kod Muzeja Turopolja gdje ove nedjelje možete biti dio interpretacijskih šetnji pod nazivom Plemenito ispisane stranice povijesti. Uz dozu mistike i tajanstvenosti krenite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine turopoljske, kao i zanimljive detalje o osobama iz slavne turopoljske prošlosti poput Augusta Šenoe ili Franje Lučića.

Interpretacijska šetnja kroz Veliku Goricu, u trajanju od sat i pol namijenjena je odraslima i djeci, a započinje ispred Centra za posjetitelje u nedjelju, 24. listopada. Prva tura počinje u 11, a druga u 17 sati.

Sudjelovanje je besplatno, a svoju ulaznicu možete rezervirati na linku https://bit.ly/2X7uWWN, gdje možete saznati više informacija i o ostalim šetnjama diljem Zagrebačke županije koje možete posjetiti tijekom ovog vikenda. Na svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričane priče.

A za večernji dio dana pripremite nešto topliju odjeću i pravac prema parku dr. Franje Tuđmana gdje vas čeka program Via kino uz film The Blues Brothers, vrući kesteni, gin i street food zalogaje. Program počinje u 17 sati.

Podijeli