DOBRA VIJEST ZA UGOSTITELJE: Od 1. siječnja ukida se porez na potrošnju u Velikoj Gorici

Porez na potrošnju plaćao se do sada na potrošnju alkoholnih pića (rakija, vinjaka i žestokih pića), prirodnih i specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima po stopi od 3 posto
248192053_169572178711755_5757059266140864904_n

Na današnjoj, 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice prihvaćen je prijedlog odluke o izmjenama odluke o lokalnim porezima.

Kako je objasnio Marko Ćurić ispred Upravnog odjela za financije, trenutno su na snazi tri vrste gradskih poreza: prirez porezu na dohodak, porez na potrošnju i porez na kuće za odmor. Također, porez na potrošnju plaćao se na potrošnju alkoholnih pića (rakija, vinjaka i žestokih pića), prirodnih i specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima po stopi od 3 posto.

Međutim, zbog posebne situacije uzrokovane koronavirusom i krizom koja negativno utječe na dio gospodarskih djelatnosti, predlaže se ukidanje i brisanje poreza na potrošnju. O navedenom je prethodno provedeno i javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, nadodao je Ćurić.

Odluka o izmjenama odluke o lokalnim porezima usvojena je jednoglasno, a ona će stupiti na snagu od 1. siječnja 2022. godine.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Politika
Velika Gorica
Zagrebačka županija